Több mint 20 autót rongált meg egy gambiai migráns Németországban

A Baden-Württemberg tartományban lévő Lauffen am Neckar nevű kisvárosban egy őrjöngő gambiai migráns összetört legalább 20 autót. A migráns nagyjából 50 ezer euró kárt okozott a járművek tulajdonosainak – írja az Origo.

A 21 éves gambiai migráns – akinek a nevét a hatóságok még nem közölték – Lauffen befogadóközpontjában élt.

A befogadóközpontban vasárnap kezdett el vandálkodni, amikorelvágott néhány kábelt, összetört pár telefont, majd a helyszínen lévő bicikliknek egy csavarhúzóval kiszúrta a kerekeit. Ezt követően az egyik szobatársát azzal fenyegette, hogy megöli, de tettlegességre nem került sor– írja a Voice of Europe a Stimme című német online hírportál információira hivatkozva.

A rendőrök ugyan kimentek a befogadóközpontba, viszont ennél több nem történt, mert a migráns időközben lenyugodott.

Azonban mielőtt elmentek volna a rendőrök, az kiabálta nekik, hogy nemsokára folytatni fogja a lázadást, de konkrétumokra nem tért ki.

Hétfő délután viszont a gambiai férfi elment Lauffen pályaudvarára, ésa közeli parkolóban lévő autókat elkezdte egy vasrúddal ütni.

Legalább 20 autóban okozott kárt, mire valaki felhívta a rendőrséget, azok pedig elszállították a migránst.

Ezt követően letartóztatták, majd egy pszichiátriai klinikára utalták be, mivel a tett elkötésekor a gambiai férfi – állítólag – nem volt beszámítható állapotban.

Az autókban keletkezett kárt a biztosítók 50 ezer euró körüli összegre teszik.

Forrás: origo.hu
Fotó: Illusztráció