Vállalkozások villanyszámla nélkül

A megújuló energiaforrások felhasználásának növelése, így például napelemes rendszer telepítése a saját villamosenergia-fogyasztás kiváltására rendkívül fontos és hasznos cél lehet a fenntartható fejlődést szem előtt tartó vállalkozások számára.

Ennek segítése érdekében a Magyar Állam és az Európai Unió olyan pályázatot hirdetett meg idén nyáron, melynek keretében vissza nem térítendő támogatás igényelhető a hasonló tervek támogatására. A GINOP – 4.1.3 -19  projekt célja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítése, a környezetterhelés csökkentése, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítése.

Pályázatot mikro-, kis- és középvállalkozások nyújthatnak be, és a feltételek teljesülése esetén
1,5-3 millió Ft közötti összeg nyerhető el, a jelenlegi kiírás szerint 2020. szeptember 30-ig. Továbbá minimum 7,5 kWp maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítése támogatható. A részletek és a további feltételek a www.palyazat.gov.hu oldalon olvashatók.

A pályázatnak köszönhetően számos KKV-nak nyílik lehetősége saját napelemes rendszer telepíttetésére, mely rendkívüli előnyöket nyújt tulajdonosa számára. A napelemes beruházás ugyanis gyorsan megtérül, így a vállalkozás már rövid távon is pénzt takaríthat meg, mindemellett a cég függetlenedik az energiaszolgáltatótól, modernebb technológiával termelhet áramot és olyan környezettudatos megoldásra tesz szert, amely értéket teremt a jövő nemzedéke számára.

Bár a pályázati folyamat és a megvalósítás bonyolultnak és időigényesnek tűnhet, a megfelelően megválasztott partner ezt a terhet leveheti a vállalkozás válláról. Az Optimum Solar Home System Kft. több száz megvalósított projekt tapasztalatával készséggel áll minden érdeklődő rendelkezésére a projekthez kapcsolódó információkkal. A részletekért látogasson el a www.optimumsolar.hu weboldalra.