Figyelem, katonai konvojok közlekednek Vásárhelyen! 1

Nem akart menni a küldetésre, a gyakorlatra az a fiatalember, aki életét veszítette a hétfői katonai balesetben.

Rossz előérzete volt a mostani gyakorlattal kapcsolatban annak a katonának, aki életét vesztette az M7-es autópályán hétfő kora délután történt konvojbalesetben, erről beszélt a TV2 Tényeknek az áldozat egyik barátja.

A Tények telefonon érte utol a Gábor nevű áldozat egyik barátját. A férfi 27 éve ismeri Gábort, megtörten mesélt a hírműsornak elhunyt barátjáról.

„Három éve kezdte ezt a pályát. Ugye előtte sorkatonaságot végzett. Sorkatonaként szolgált. Ha jól tudom, ő őrvezető volt. Hódmezővásárhelyi dandárban szolgált. Szerintem nagyon jól végezte, mert ő bármit kezdett, mindig teljes szívvel, teljes odaadással végezte, és megvolt hozzá úgy az elszántsága, mint a fizikuma is. Tehát biztos, hogy egy nagyon jó karrier előtt álló katona volt” – mondta.

Azt is elárulta, hogy barátja tiszta szívű ember volt, akire büszkék lehetnek a szülei, akik egyetlen gyermeküket veszítették el, Gábornak nem volt testvére. Barátja szerint rácáfolt a sztereotípiára, miszerint az egykék önzőbbek. A férfi 38 éves volt, Szegeden élt élettársával, akivel épp építkeztek. Abban a katonai menetoszlopban utazott, ami Hódmezővásárhelyről indult, és Székesfehérvárnál szenvedett balesetet. Állítólag rossz előérzete volt, nem akart elmenni a mostani küldetésre.

„Annyit tudok már csak a többiektől, hogy nem akart menni erre a küldetésre, nagyon nem akart menni, valamiért nem, nem érezte jól magát ebben a dologban, és sajnos elment.”

Az elhunyt katonát a Magyar Honvédség halottjának nyilvánították.

Forrás: Blikk Online