A fejlesztés Székkutas területén, Székkutas Község Önkormányzata által, önkormányzati tulajdonú területen minimum 12 férőhelyes (termékektől, igényektől függően akár több termelőnek is helyet biztosító) helyi piac létesítésére irányul, amely létesítményt az Önkormányzat a későbbiekben helypénz ellenében, egyenlő eséllyel bocsátja a felhasználók rendelkezésére. A létesítmény teret biztosít a helyi termelők által termelt és készített termékeknek.

A piac jelenleg „kitelepüléses” megoldással egy sétáló jellegű köztéren működik, amely területet az igénybe vevők már kinőtték, azonban ezt bővíteni, oda építeni, fedett területet kialakítani nem volt lehetséges.
A tervezett beruházás keretén belül egy földszintes épület, valamint egy nagyobb alapterületű térlefedés készült. Az épület több részre osztható, így biztosítva lesz 2-3 üzlet kialakíthatósága. Az üzletek belső kiszolgálás mellett közterület felé is ki fognak tudni szolgálni, amennyiben a funkciójuk ezt szükségessé teszi. Az épületek előtt készült egy térlefedés, mely fedett árusító területet biztosít a piac működése során. A területen térkövezés készült. A fedett részen asztalok, padok, hulladék gyűjtő edények kerültek kihelyezésre.
Az Önkormányzat a fejlesztés által kulturált, élhető és akadálymentes helyszínt biztosít, támogatja a helyi termelők, őstermelők piacra jutását. A település elhelyezkedése önmagában előre vetíti, hogy a piacot alapvetően a helyi termelők veszik majd igénybe. A piac alapvetően termelői piacként üzemel – és csak időszakonként tölt be ún. vásári funkciót (ruhák, háztartási cikkek, stb.) – ami önmagában biztosítja a helyi termelők előnyben részesítését.

A kedvezményezett neve: Székkutas Községi Önkormányzat
A projekt címe: Helyi piac fejlesztése Székkutason
A projekt azonosító száma: TOP-1.1.3-15-CS1-2016-00020
A szerződött támogatás összege: 58 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban):100%
A projekt tervezett befejezési dátuma:2019.08.31

További információ kérhető:
Rostás Tibor, sajtóreferens
+36-30/427-6990; igazgatas@szekkutas.hu