Orosháza

Továbbra sem városa ügyeire koncentrál a polgármester, aki nemcsak Szegeden tűnt fel a napokban, de Orosháza ellenzéki elfoglalásáért is kampányolt, vagyis gőzerővel folytatja országos választási kampányát. Közben Rábaközben is több polgármester tiltakozik ellene, hogy megkérdezésük és hozzájárulásuk nélkül szerepelteti őket jelölti listáján Márki-Zay mozgalma.

Csúcsra járatja az országos választási kampányát Márki-Zay Péter, aki ugyan egyre nagyobb titokban, a vásárhelyi választók elől elrejtőzve, de gőzerővel folytatja nagypolitikai kampánykörútját. Mint arról beszámoltunk, hétfőn Szegeden tartott politikai fórumot a széthullóban lévő Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke – ahol olyannyira zavarba jött a sajtó megjelenésétől, hogy a nyíltnak és nyitottnak hirdetett eseményen még a fotózást is szélsebesen megtiltották.

De nemcsak a szocialisták bukott miniszterelnök-jelöltjének városában járt-kelt Márki-Zay, hanem Orosháza választási kampányában is felbukkant, ahol az ellenzék egyik polgármesterjelöltje, a jobbikos Szabó Ervin mellett kardoskodott. A lopakodó üzemmódban országot járó vásárhelyi polgármestert ezúttal a politikai partner buktatta le: Szabó Ervin hivatalos közösségi oldalán közölt fényképeket arról, hogy a vásárhelyi polgármester kampányol az érdekében, Orosháza ellenzéki elfoglalásáért.

Márki-Zay Péter személyesen támogatja aláírásával a valódi ellenzéki összefogást Orosházán. Az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjeként indulunk valamennyien a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatása mellett” – írja hétfői posztjában a jobbikos jelölt.

Nem is oly apró bökkenő, hogy a Békés megyei településen sincs meg az ellenzéki egység, miután számos balliberális párt nem fogadja el Szabó Ervin személyét és csapatát. Korábban már beszámoltunk róla: ugyancsak polgármesterjelöltként indul az MSZP-s önkormányzati képviselő, Fetser János is, akit az MSZP mellett a Párbeszéd, az LMP, a Szolidaritás, valamint a Liberálisok támogatnak. Jelenleg tehát úgy tűnik, a település kormánypárti vezetőjének egyszerre két ellenzéki blokk is a kihívója lesz.

Márki-Zay egyébként vasárnapi élő bejelentkezésében rendkívül sokat foglalkozott az országos választási kampánnyal. Kitért rá, akadnak olyan helyek az országban, ahol nincs meg a teljes ellenzéki egység, és több rivális indulna, de felajánlotta, ő mindenhol „szívesen beszél a szereplőkkel”, hogy fogjanak össze. Példaként említette Békéscsabát és Debrecent.

Miközben úgy tűnik, a vásárhelyi városvezetőnek bizony nyakába kell vennie az országot, ha minden nagyobb településen bele akarja ütni az orrát a jelöltállításba, vagyis össze akarja boronálni az ellenzéki egységet (márpedig ez a célja),

újabb MMM-es botránytól hangos a média.

Márki-Zay Péter

Történt, hogy ezúttal a Rábaközben akadt ki két politikus, két független polgármester, akiket megkérdezésük, tudtuk és beleegyezésük nélkül szerepeltet polgármester-jelölti listáján Márki-Zay mozgalma. A nyáron több írásban foglalkoztunk vele, hogy komoly tiltakozási hullám bontakozott ki az MMM „önkényes” akciója miatt, ám hiába emelte fel a szavát az önkény ellen legalább tucatnyi polgármester, és helyezte kilátásba többen jogi eljárást is, mindez nem hatotta meg Márki-Zayékat.

A választók félretájékoztatásával, független polgármesterjelöltek adatainak visszaélésével próbál szervezettebbnek tűnni a Mindenki Magyarországa Mozgalom. A Rábaközben két polgármester is csalás áldozatává vált

– írja most a rabakozszive.hu.

Kiderült: Rábapatonán Molnár-Nagy Béla, Beledben Major Jenő független polgármesterjelölt sincs semmilyen kapcsolatban az MMM-mel, mégis szerepelnek a mozgalom által támogatott polgármesterjelöltek között.

„Teljesen ledöbbentem, amikor megtudtam, hogy visszaélnek a nevemmel a mozgalom vezetői. Tudtom nélkül írtak fel a honlapjukra, én független jelöltként indulok újra a település polgármesteri tisztségéért, nem vagyok sem tagja, sem szimpatizánsa semmilyen mozgalomnak. Megpróbáltam felvenni a kapcsolatot az internetes oldal szerkesztőivel, kértem őket, hogy azonnal vegyék le a nevemet, de megkeresésemre nem reagálnak – nyilatkozta felháborodva Molnár-Nagy Béla.

A mozgalom szervezőinek a választópolgárok félrevezetése mellett nem volt idejük figyelmet fordítani a pontosságra, ugyanis a rábapatonai polgármester nevét elírták, Molnár-Nagy Zoltánként tüntették fel jelöltjeik között.

Molnár-Nagy Bélához hasonlóan Major Jenő sem áll kapcsolatban a Mindenki Magyarországa Mozgalommal. A beledi polgármester szerint nem etikus az, hogy független polgármestereket tüntetnek fel a mozgalom oldalán, ő is kérte őket, hogy vegyék le nevét honlapjukról. Választ, vagy törlést a beledi polgármester sem kapott” – olvasható a cikkben.

Márki-Zay Péter korábban úgy nyilatkozott, akármennyire is tiltakoznak az érintettek, nem fogják levenni ezeket a politikusokat a listájukról: akik rákerültek, azok rajta fognak maradni, ha akarják, ha nem, ezt ők (Márki-Zayék) döntik el, ugyanis „ez nem kívánságműsor”.

Borítókép: Facebook/Dr. Szabó Ervin