Világcsúcs és éremeső a Szervátültetettek Világjátékán

Az 59 ország részvételével megrendezett, XXII. Szervátültetettek Világjátékán a magyar csapat összesítésben az előkelő 8. helyen végzett Newcastleban. Európai országként egyedül csak a házigazda, Egyesült Királyság tudott Magyarország elé kerülni az éremtábla első helyét megszerezve.

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége büszke, hogy versenyzői a rendkívül erős mezőnyben, 11 sportágban, 18 arany-, 26 ezüst-, 33 bronzérmet szereztek. Két világcsúcs is született atlétikában: diszkoszvetésben és súlylökésben. A világversenyen több mint 2300 szervátültetett sportoló vett részt.

A hazai csapatot 54 sportoló — 32 vese-, 9 máj-, 3 kombinált vese- és máj-, 1 tüdő-, 3 szív- és 6 csontvelő átültetett— alkotta, akik 11 sportágban álltak rajthoz, korosztályos bontásban (tenisz, tollaslabda, triatlon, úszás, asztalitenisz, atlétika, kerékpár, bowling, darts, petanque, röplabda).

A magyar szervátültetett válogatott úszói között szerepel a hódmezővásárhelyi Korcsik Levente, aki 21 éves és 6 éve vesetranszplantált. A sikeres veseátültetés után csatlakozott a Trappancs Egyesület csapatához és kezdett el versenyszerűen úszni a NICS-HSÚVC-ben, edzője Molnár Ernő.

Világcsúcs és éremeső a Szervátültetettek Világjátékán 1

Élete első nemzetközi versenyén 2017-ben a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán – Helsinkiben – is a dobogóra állhatott és azóta is évről évre halmozza az érmeket mind a hazai-, mind a nemzetközi versenyeken.
Ebben az évben a rendkívül erős mezőnyben is kiválóan szerepelt:

100 méter mellúszásban ezüstérmet, 50 méter mellúszásban bronzérmet szerzett, a 200 méter gyorsúszás mezőnyében negyedikként ért célba, az 50 méter gyorsúszást a 8. helyen zárta.

Tagja volt a 4×50 méteres úszó gyorsváltónak és 4×50 méteres úszó vegyesváltónak is: mindkét váltó az ötödik helyen végzett.

A magyar csapat a kezdetek óta az élvonalban szerepel a nemzetek összesített pontversenyében. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége hálás mindazoknak, akik segítettek abban, hogy a szervátültetett csapat végül kiutazhatott, és mindazon szurkolóknak, akik buzdításával végül dicsőséggel térhetett haza.