Zentáról is serleggel tértek haza a vásárhelyi vízilabdások!

A vajdasági Zentán rendezett utánpótlás tornán sem tudták legyőzni a HVSC gyermek csapatát. Rókus Ákos tanítványai mind a 4 meccsüket megnyerték a hétvégén, de a leány csapat és a serdülő fiúk is szépen szerepeltek: a dobogó harmadik fokára állhattak fel – ismertette Rókus Ákos, titkár, utánpótlás edző.

Nemzetközi utánpótlás tornát rendeztek Zentán, ahol a HVSC 3 csapattal képviseltette magát. A fiú serdülő és gyermek csapat egyaránt a házigazdákkal, a Dunaújvárossal, a Sopronnal és a fővárosi Póló SC-vel mérkőztek meg. A serdülők a Zentát csak megszorongatni bírták, a Sopront szép játékkal legyőzték, a Dunaújvárossal végletekig kiélezett meccsen 8-8-as döntetlent játszottak, végül a Póló SC-vel már az ezüstért játszottak, de az utolsó pillanatokban a fővárosiaknak kedvezett Fortuna.

Zentáról is serleggel tértek haza a vásárhelyi vízilabdások! 1

A gyermek csapat magabiztosan vívta első mérkőzéseit, se a Sopron, se a Zenta nem tudta megnehezíteni Rakonczaiék dolgát. A Dunaújváros ellen nehezen indult be a henger, azonban a végjátékban a vásárhelyiek voltak élesebbek. A vasárnapi döntőben fordulatos meccsen, a félidei 1 gólos hátrányt megfordítva hatalmas lelkesedéssel és még nagyobb közönségbuzdítással megtámogatva végül 8-4-es győzelemmel hódították el a kupát a HVSC növendékei.

A leány csapat két vereséget követően a bronzmeccsen magabiztosan győzte le a Nagyvárad együttesét, így a serdülő fiúkhoz hasonlóan 3. helyen zárták a kiírást.

A csapatelismerés mellett a HVSC egyéni sikereket is bezsebelt: a gyermekeknél a kiírás gólkirálya Tóth Martin Zétény lett, míg a torna legjobb kapusának a serdülő korosztályban Papp Rolandot választották!