Panaszláda: a kukásautókról az aszfaltra csorog a zöldhulladék leve! 1

Orrfacsaró problémát jelzett szerkesztőségünknek egy olvasónk, aki arra panaszkodott, hogy a szemétszállító járművekről folyamatosan a vásárhelyi utakra csorog a hulladékból származó bűzös folyadék.

„A “kukásautó” bűzlő rothadás csíkokkal festi tele a városi utakat. Tegyenek egy kört a Béke-telepen, ahol minden kereszteződésben tízméteres barna csíkokkal “keresztbe-kasul” rajzolva az aszfalt. Ahol erősebben fékez, vagy gyorsít, ott az egyenesekben is lötyög a “lé” az útra” – érkezett a levél Panaszládánkba.

Olvasónk úgy látja, „mintha egy fél éve gyűlne a rothadó kommunális lötty kiürítetlenül, kimosatlanul a “kukásautó” aljában. Eléggé sajátos romlott kukaszag, nem téveszthető össze az ATEV-vel.”

A problémáról már nem először cikkezünk lakossági megkeresést követően. A Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató NZrt. a téma kapcsán korábban azt írta: nyáron ez fokozottan jelentkező gond, mivel ilyenkor a hulladék tömörítése során rövid idő alatt nagyobb mennyiségű folyadék préselődik ki. A megjelenő nedvesség kifolyását az autókon a tömített gyűjtőtartályoknak kell biztosítani, de tömítésszakadás esetén álló helyzetben, vagy a megfelelően tömített tartályú gépjárműnél kanyarodáskor is kicseppen a folyadék.

– Amennyiben a tömítés elszakad, akkor annak javításáról haladéktalanul intézkednek, illetve a gépjárművekkel óvatosan manővereznek – ismertette lapunkkal az önkormányzati cég.

Panaszláda: a kukásautókról az aszfaltra csorog a zöldhulladék leve!

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!

Fotók: Archív