NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 9

Lorenzo D′Addario vezérőrnagy, a KFOR parancsnoka és dr. Márkusz László, Magyarország koszovói nagykövete részvételével rendezett ünnepség keretében kapták meg augusztus 20-án a NATO-medált külszolgálatban teljesített feladataik elismeréseként a magyar békefenntartó katonák – értesítette lapunkat Búz Csaba, főhadnagy.

A rendezvényen Rácz Szabolcs György alezredes, a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj (KTRBN- KFOR Tactical Reserve Battalion) parancsnoka beszédében megemlékezett Szent István királyról, és kiemelte, hogy államalapításunk ünnepe méltó keretet ad a NATO elismerések átadására. „Büszke vagyok önökre és az elvégzett munkájukra, amely nagymértékben hozzájárult Koszovóban a biztonságos környezet fenntartásához” – mondta Rácz alezredes.

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban

A NATO „Non – Article 5” medálok átadása előtt Lorenzo D′Addario vezérőrnagy magyarul köszöntötte a katonákat. Beszédében mindenkinek megköszönte a magas szintű és áldozatos munkát, amelyet a műveleti területen végeztek az elmúlt időszakban. „Azért vagyunk itt a NATO szolgálatában, hogy fejlődést hozzunk. Emellett megtanuljuk azt is, hogyan tudunk közösen és hatékonyan együttműködni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy együtt dolgozhattam önökkel!” – mondta a parancsnok.

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 1

A medál átadó ünnepséget megelőzően, a többségében az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáiból álló magyar kontingens állománygyűlést tartott, ahol a parancsnok előléptetéseket és elismeréseket, illetve a KTRBN tagjaként szolgálatot teljesítő amerikai katonáknak Magyarország honvédelmi minisztere által adományozott Békefenntartásért Szolgálati jelet adott át.

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 2

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 3

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 4

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 5

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 6

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 7

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 8

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 10

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 11

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 12

NATO medált kaptak a magyar katonák Koszovóban 13