Elhanyagoltság, gazdátlanság a paneltömbök tövében 3

Jogosak a kritikák a közterületek gondozásával kapcsolatban – jelentette ki Márki-Zay Péter a legutóbbi vásárhelyi rendkívüli közgyűlésen. A polgármester egy héten belül háromszor törölte bele a lábát a HMSZ Zrt.-be, ugyanis szerinte a városi cég a hibás azért, mert döcög a városüzemeltetés. Azt állítja, neki nincs beleszólása abba, hogy mit csinálnak az önkormányzati cégek vezetői! A Fidesz-frakció szerint ez egyértelműen a városvezető szegénységi bizonyítványa.

– Az útépítésért, kátyúzásért hiába fizetünk, a munka sok esetben nincs elvégezve, és a zöldterületek gondozására rengeteg kritikánk van. Jogosak az észrevételek a kátyúzás, a zöldhulladék-elszállítás, a fűnyírás és a parlagfűirtás elmaradásával kapcsolatban is – mondta Márki-Zay Péter a pénteki közgyűlésen a 120 millió forintos likvidhitel felvétele kapcsán. A kölcsönt megszavazta a testület, így a pénzt az önkormányzat egy összegben Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt.-nek utalja át működésbiztosításra.

A polgármester a menedzsmentet hibáztatja, és szerinte átszervezésre lenne szükség ahhoz, hogy a városüzemeltetés zavartalanul működjön. Illetve hozzátette, neki semmi beleszólása nincs abba, hogy az önkormányzati cégnél mit csinálnak a vezetők.

120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 2

Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője erre úgy reagált: ez egyértelműen Márki-Zay Péter szegénységi bizonyítványa. A HMSZ ugyanis a korábbi években fele ennyi támogatásból stabilan működött, és azóta mindössze egy személyi változás történt a rendszerben, az pedig maga a polgármester.

– Mi, a közgyűlés tagjai tizenöten élünk a cég felett a tulajdonosi jogokkal. Korábban ez így is volt, most azonban a polgármester fontos ügyekben nem kérte ki a testület véleményét, így nem tudtunk segíteni – hívta fel a figyelmet Hegedűs Zoltán.

Ez már nem az első eset, hogy Márki-Zay a több mint 300 embert foglalkoztató HMSZ-re mutogat, ugyanis az azt megelőző héten egy Facebook-posztjában azt írta: „a zrt. hiába kapott minden eddiginél több anyagi forrást, folyamatosak a problémák és negatív visszajelzések a fűnyírás és kátyúzás területén”.

Magas fű, gally, szemét csúfítja Vásárhely utcáit 7

Most vasárnapi élő bejelentkezésében pedig egyenesen úgy fogalmazott: olyannyira gazos és szemetes a város, hogy az önkormányzati cég feladatellátása „kritikán alulinak” minősíthető, vagyis jogosan elégedetlenkednek a vásárhelyiek. Miután előadásában körüljárta, hogy ő mint polgármester semmiért sem hibás, semmiről sem tehet – sőt, feltehetően a választási kampány része, hogy „el akarják őt lehetetleníteni” –, belengette, hogy új menedzsmentet akar az érintett önkormányzati cég élére.

A gaz is körbefutja a futópályát Vásárhelyen

Panaszládánkban szinte nap mint nap közzéteszünk olvasói fotókat, amik alátámasztják, hogy Hódmezővásárhely közterületei, közparkjai, utcái és játszóterei olyan elhanyagoltak, mint még soha, a városban a gazdátlanság az úr. A közösségi médiában azonban a polgármester hívei részéről eddig rendszeresen érkeztek olyan visszajelzések is, hogy mindez nem igaz, a város valójában rendezett – nos, most maga Márki-Zay ismerte el ennek ellenkezőjét. A városvezető támogatói arra is szoktak hivatkozni, hogy a lakosok feladata lenne rendben tartani a közterületeket is. Most viszont a polgármester fekete-fehéren kimondta azt is: az önkormányzati cégé, azaz a városé a kötelesség. Pontosabban azé lenne. Úgy tűnik azonban, ez esetben is a fejétől bűzlik a hal…

Fotók: Archív