Pénz

Összesen 600 millió forintból intézményi felújítások, további 16 millió forintból pedig karbantartások zajlanak a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tanintézményeiben – írja a Rádió7.hu.

A szervezet 25 településen van jelen Csongrád megyében és térségében, ahol 27 intézményben 93 feladatellátási hellyel képviselteti magát. Balázs József tankerületi igazgató a Rádió 7-nek elmondta, hogy a nyáron kezdték meg a vásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola valamint a makói József Attila Gimnázium 150-150 milliós korszerűsítését, illetve hamarosan kiírják a közbeszerzést a pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola 483 milliós felújítására is.

Hozzátette: további források állnak rendelkezésre a Makói Általános Iskola és Művészeti Iskola Almási Tagintézményének fejlesztésére 1 milliárd 400 százmillió forint értékben, de 150-150 millióból a közeljövőben megújul a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a csanyteleki Szent László Általános Iskola is.

Balázs József erről részletesen így beszélt: „Közel hatszázmillió forintnyi beruházás már jelenleg is zajlik és az elkövetkezendő időszakban pedig közel kétmilliárd forintnyi beruházásra számolhatunk a nagyobb volumenű projektek keretében. Átszervezések és fenntartóváltás tankerületi központunkat aktuálisan nem érinti.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Illusztráció