Zsarkó Imre: elég legyen a hazug rágalmakból! 3

A vállalkozó szerint érthetetlen, hogy miközben külföldi cégek hetente több kamionnyi külföldi hulladékot hordanak be a városba, a polgármester ahelyett, hogy ez ellen tenne, egy helyi vállalkozást rágalmaz meg hazugságokkal – írja a Vásárhely24.

Zsarkó Imrének elege lett a hazug rágalmakból. A vállalkozó a Vásárhely24-en keresztül minden dokumentumot, engedélyt nyilvánosan bemutatott cáfolatként a Márki-Zay Péter oldalán megfogalmazott vádakra.

Az olasz szemétügy vásárhelyi kirobbanása után Márki-Zay Péter polgármester saját Facebook-oldalára töltött fel fényképet, a Zsarkó Imre tulajdonában álló Délgép kft és az önkormányzat közötti szerződésről, amely az egykori Kossuth bontására vonatkozott. A poszt további részében a polgármester azt állította, hogy a vállalkozó szétszórta a városban a bontás során keletkezett azbesztet – mondta Zsarkó Imre portálunknak. Azt is hozzátette, a Délgép által bérelt lelei úti telepen pedig a polgármester hazug vádjai szerint most azon dolgoznak, hogy eltüntessék az azbesztet, a veszélyes hulladékot.

Zsarkó Imre: elég legyen a hazug rágalmakból! 2

Zsarkó Imre a lapnak határozottan kijelentette: mindez az elsőtől az utolsó szóig szemenszedett hazugság! Elmondta, 2015-ben, a Kossuth bontása idején ez a depó még meg sem volt, akkor még a csomorkányi úti bérleményén végzett (szintén) hulladékkezelési engedéllyel törmelék tárolást. A vállalkozó kijelentette, a Kossuth bontása során, de azt megelőzően is nagyon szigorú elírásoknak kellett megfelelnie. A szerződés azt is tartalmazta, hogy amennyiben a bontás során veszélyes hulladékot találnak, azonnal le kell állítani a munkálatokat és jelenteni az önkormányzat műszaki osztálya felé, további intézkedés miatt. Annak érdekében, hogy a veszély legkisebb mértékét is elhárítsák egy mérnöki irodával felmérették és megvizsgáltatták az egész épületet, és hivatalos szakvéleményben igazolták a vállalkozónak, hogy az épület azbesztet nem tartalmaz.

Ennek ellenére, a bontás során fokozott óvatossággal jártak el, minden lépésüket hivatalosan dokumentáltak. A lapunknak is bemutatott, úgynevezett bontási engedélyezési terv tételesen, EWC kód szerint tartalmazza a bontás során keletkező anyagokat, azaz, milyen anyagok találhatók az épületben. Veszélyes hulladék nem szerepel benne, azbeszt jelenléte a bontás során sem merült fel. Kérésünkre Zsarkó Imre mindent hivatalos dokumentumokkal igazolt, azokat portálunknak bemutatta, mindet le is fotóztuk.

Zsarkó Imre bemutatott egy másik dokumentumot is, amelyen szerepel, hogy cége hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkezik. Ez azt jelenti, például ledarálhatja a bontások során keletkezett betont és a jogszabályoknak megfelelően útalapokhoz újrahasznosíthatja. Hazugság tehát, hogy bármit is illegálisan tároltak.

Zsarkó Imre: elég legyen a hazug rágalmakból!

A vállalkozó azonban itt nem állt meg, mindent tételesen és dokumentumokkal cáfolt.

Bemutatta azt a hulladék-ártalmatlanítási szerződést, amely a Délgép és az ASA Köztisztasági kft. között kötettett, és az ahhoz kapcsolódó több tucat beszállítói igazolást, amely bizonyítja, hogy a polgármester által kifogásolt épületbontásokból  keletkező kommunális hulladékot az ASA-nál helyezte el a vállalkozás, a fémhulladékot a Méhfész Bt-nél, míg az általa is újtrahasznosítható építési anyagokat saját maga kezelte.

A polgármester pár hete felszólította a vállalkozót, a Zrínyi 12-14 és a volt Kossuth iskola bontási dokumentumainak bemutatására. Zsarkó Imre erre válaszolt is, de mint hozzátette, azt nem látta, hogy ezeket a polgármester nyilvánosságra hozta volna. (Mi mindenesetre ezt is lefotóztuk és közöljük)

Zsarkó Imre kijelentette, felháborító, hogy miközben a polgármester semmit sem tesz a Vásárhelyre érkező olasz hulladék ezertonnák ellen, éppen egy helyi vállalkozást támad és rágalmaz meg teljesen alaptalanul. Hozzátette, több mint beszédes, hogy az nem zavarja a városvezetőt, hogy külföldi cégek hetente több kamionnyi külföldi hulladékot hoznak a városba, felszólítani és vegzálni csak egy helyi vállalkozót sikerült neki, egy évekkel ezelőtti bontás miatt.

Zsarkó Imre elmondta, 1990 óta működik a vállalkozása, a Délgép-et 2001-ben hozta létre magánvállalkozása mellé, nagyon sokat dolgozik mind a mai napig, hamarosan nyugdíjba menne, gyermekének adná át a céget. Kiemelte, a polgármester besározta a nevét – itt megjegyezte, az alap poszt alatt több száz ember kommentálta, hogy cége azbesztet szórt szét a városban – ezért jogi útra tereli az ügyet és elégtételt kíván venni a minden alapot nélkülöző hazug rágalmakért. A vállalkozó hozzátette, azóta nap nem múlt el úgy, hogy valaki meg ne jelent volna a depója környékén. Múlt héten három rendőr fotózott. Egy Facebook-oldalra egy kis kupac paláról készült fotót is feltöltöttek, pedig az nem is nála készült, a képen a környezet sem kivehető, csak hangulatkeltő. Mint mondja, nála sokkal nagyobb halmokban áll a törmelék és oda veszélyes hulladék egyébként sem kerülhet. Az elmúlt napokban pedig nem kevesebb, mint 9-en jelentek meg a depónál, közterületfelügyelők, egy nyomozó, környezetvédelmi felügyelő, valamint Béres László és Dombi-Kiss László a hivatal részéről.

Zsarkó Imre: elég legyen a hazug rágalmakból! 1

Zsarkó Imre hozzátette: látszik, hogy a polgármester most mindent megtesz, hogy a hazugságait igazolja. Ő maga áll minden vizsgálat elé, de ebben az ügyben jogsértést az követ el, aki alaptalanul, pusztán az olasz szemét ügy elterelése miatt megrágalmazta őt.

Forrás és fotók: vasarhely24.com