illegális migránsok

Az utóbbi időben megháromszorozódott az érkező migránsok száma az így is kapacitásán felül teljesítő Görögországban – írja a 888.hu.

A The Times értesülése szerint a Törökországból Görögországba igyekvő migránsok száma az utóbbi hetekben megháromszorozódott.

Ez már csak azért sem jó hír, mert Görögországban nem túl stabil a helyzet: 90 000 migráns tartózkodik az országban 50 táborban és migránsbefogadó központban, amelyek közül rengeteg létesítményben egyszerűen már nincs több hely. Ha több migráns érkezik a görögökhöz, mint amennyit el tudnak tartani, újabb válság elé nézhetünk.

A migráció először Olaszországot sújtotta, ám Matteo Salvini bevándorlásellenes olasz belügyminiszter tevékenysége folytán a legfőbb migrációs útvonal már Spanyolország felé irányul. Görögországon keresztül kevesebben érkeztek az elmúlt években, javarészt a Törökország és Brüsszel között köttetett megállapodás miatt, ami azonban úgy tűnik, kezd dugába dőlni. Ugyanis míg egykoron a görögök napi 60 migránssal számoltak, most már naponta átlagosan 278-an érkeznek, és ez valószínűleg még tovább fog nőni.

A görög kormány Törökország felelősségét hangsúlyozza a kialakult helyzet miatt. Megoldást egyelőre egyik fél sem talált, ám az mindenesetre bizonyos, hogy a migráció továbbra is problémát jelent.

Forrás: 888.hu
Fotó: Illusztráció