120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 5

Mélyen megbántotta az édesapját és a családját támadó lejáratókampány, de Grezsa István továbbra sem veszi fel a kesztyűt. A polgármesterjelöltet Márki-Zay Péter személyeskedő kijelentéseiről kérdeztük, amelyek már az országos sajtó figyelmét is felkeltették.

Több cikkben is foglalkozik az országos sajtó Márki-Zay Péter napokban kiadott nyilatkozataival, amelyekben újra és újra, különböző körítésben ismételgeti a Grezsa István személyét és családját támadó vádakat. Az Index cikke már a címében is egyértelművé teszi: máris eldurvult a kampány, míg a HVG a polgármester nyilatkozatairól írt összefoglalója végén jegyzi meg:  „mégiscsak az a helyzet, hogy a kutatás eredményének publikálásával Márki-Zay terjesztette a valótlan információt, és a bocsánatkérő nyilatkozatában is megjelennek ezek.” A lejáratókampányról megkérdeztük Grezsa Istvánt.

– Nagyon rosszul esett és mélyen megbántott az a rágalomhadjárat, amit a polgármester a családom ellen folytat. Édesapámat támadja, aki már 28 éve nincs közöttünk, a feleségemet és a gyerekeimet bántja – mondta el portálunknak Grezsa István, hozzátéve: mindezt azután teszi, hogy ő szót emelt a polgármestert lejárató óriásplakátok ellen.

– Tény, hogy nem ilyen válaszra számítottam, de továbbra sem fogom felvenni a kesztyűt és csak pozitív kampányt folytatok. Nekem Vásárhelyről és a vásárhelyieknek van mondanivalóm, sajnálom, hogy ellenfelemnek csak a személyeskedés, és a gyáva lejáratókampány jutott – mondja a polgármesterjelölt.

Grezsa István kiemelte, gyakorló keresztény emberként elfogadja Márki-Zay bocsánatkérését, bár annak őszinteségében kételyei vannak.

– Ez az eset is meggyőzött arról, hogy a nyilvános vitának semmi értelme nincs – szögezte le a polgármesterjelölt.

– Remélem, hogy a következő hónap más hangnemben telik majd. Rajtam nem fog múlni. Addig is arra kérem a vásárhelyieket, hogy hozzám hasonlóan türelemmel legyenek a közösségi médiát és a sajtót elárasztó lejáratókampánnyal szemben. Októberben együtt le tudjuk zárni a gyűlölködés és a viszály időszakát, és a város ismét békés és fejlődő lehet – foglalta össze Grezsa István.