HLKC

Augusztus elején kezdte meg a felkészülést a következő szezonra a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club, mely azóta három edzőmérkőzést is lejátszott.

Az első héten többségében futóedzések, majd a következő időszakban napi több tréning színesítették az NB II-es vásárhelyi lányok felkészülését, augusztus közepén pedig az edzőmeccsek sora is megkezdődött. A Gyomaendrőd ellen győzelmet aratott a csapat, az NB I/B-s Orosháza viszont osztálykülönbséggel volt jobb, behúzták az edzőmeccset. A héten a Cegléddel is gyakoroltak a lányok, ezt a mérkőzést 10 góllal sikerült megnyerniük a vásárhelyieknek. Dankó Ervin vezetőedző a Rádió 7-nek ugyanakkor elmondta, hogy a győzelem ellenére a játék még közel sem tökéletes, és zajlik a négy új játékos beépítése is a keretbe.

„Nyilván az eredmény az jó, hiszen pont tízzel nyertünk, de azért a játékképe még mindig hagyott kívánnivalót maga után, mert nagyon sok az új játékos, már abban az értelemben, hogy gyakorlatilag majd mind a négy játékost próbálom mindig pályán tartani, hogy ismerkedjek velük és azért ez elég komoly szerkezeti változást okoz a tavalyi csapathoz képest. Ezért úgy mondanám, hogy még mindig keresgéljük azokat a pozíciókat, azokat a lehetőségeket, hogy ki hol szerepeljen” – nyilatkozta Dankó Ervin.

Forrás: radio7.hu