Félve lépnek ki a kapun a Vámház utca lakói 3

Nem érzik magukat biztonságban a béke-telepi utcában élők, ugyanis az autósok folyamatosan száguldoznak az utcában. Olvasóink szerint hiába van kint a 30-as sebességkorlátozó tábla, a sofőrök többsége 70, de akár 100 km/h-val is hajt az úton. Van, aki az ott élők közül már félve nyitja ki a kaput a kisgyermekével.

– Nem nagyon tudunk hova fordulni, ezért megpróbáljuk a sajtó által elérni a célunkat. A forgalom itt majdnem akkora, mint a Jókai utcán, viszont rendőri jelenlét szinte nincs – kereste meg szerkesztőségünket a problémával egy Vámház utcai olvasónk.

Panasza szerint az utcában mindössze 30km/h-val lehetne közlekedni, viszont az autósok nagy része 70-100 km/h közötti sebességet választ, ami azért is veszélyes, mert az út keskeny, két kocsi alig fér el egymás mellett.

Félve lépnek ki a kapun a Vámház utca lakói

– A járművek gyakran lehúzódnak az út szegélyére, ami a kapuktól körülbelül 80 centiméterre van. Lassan félve lépünk ki a házból a kisgyermekemmel, hogy nehogy épp akkor jöjjön egymással szemben kettő autól, és a mi járdánkat használják úttestként, ezzel elsodorva minket – fejezte ki aggodalmát olvasónk, aki a legjobb megoldást az utcában található mindössze néhány ház elé kihelyezett fekvőrendőrben látná.

A témában megkerestük az önkormányzatot is. Amint reagálnak, frissítjük cikkünket.

Félve lépnek ki a kapun a Vámház utca lakói 1

Valami felbosszantotta? Valami bántja? Panaszkodjon, írja meg, ha valami nem tetszik, valami botrányosra, valami elkeserítőre, valami szomorúra vagy éppen valami örömtelire bukkan Hódmezővásárhelyen vagy térségében! Email-címünk: szerkesztoseg@promenad.hu, valamint nyitva áll Panaszládánk is!

Fotók: Gémes Sándor