120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 4

A pénzt a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt.-nek utalják át, hogy biztosítsák az önkormányzati cég működését – döntött a város képviselő-testülete a péntek délelőtti rendkívüli ülésén.

A 120 millió forintos likvidhitellel kapcsolatos napirendnél elhangzott: saját erőből 85 millió forintot már átutalt a város az önkormányzati cégnek, hogy az határidőre rendezni tudja a kötelezettségeit, ezért a kölcsönből az önkormányzat visszapótolná a hirtelen kiadott összegét, míg a többit a HMSZ-nek adná.

120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 7

A Fidesz-frakció korábban azt javasolta, hogy ez a közgyűlés már ne vegyen fel hitelt, hogy az új testületnek ne az legyen az első feladata, hogy visszafizesse azt. – A mostani gazdasági helyzet viszont azonnali orvoslást igényelt, ezért támogattuk a kölcsönt – ismertette az ülés végén Hegedűs Zoltán frakcióvezető, hozzátéve, csak úgy szavazták meg a 120 milliót, ha azt egy összegben, azonnal biztosítják a HMSZ számára, amit így összesen 205 millió forinttal támogatnak. Ezzel már hónapokig biztosított lesz a városi közétkeztetés, a szemétszállítás és városüzemeltetés a településen.

120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 2

A díszteremben a költségvetést is módosították. A Járható Vásárhely Program idei 300 millió forintos keretét 67 millió forinttal kiegészítették, így a járdafelújítások az ősszel megkezdődhetnek a Rárósi úton, illetve a Károlyi, a Ferenc és a Róka utcában. Továbbá 25,5 millió forinttal növelték a város közterületeinek karbantartására szánt összeget is.

120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 1

Az október 13-i választások előtt vélhetően ez volt az utolsó testületi ülés Hódmezővásárhelyen.

120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 5120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 2  120 millió forintos hitelt vesz fel a vásárhelyi önkormányzat 6

Fotók: Gémes Sándor