Olvasói levél: MZP beleverte a csúfot a Kétfarkú Kutyákba

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

“Ők lennének Hódmezővásárhely megmentői?

A  hangulat pattanásig feszült. A fű égig ér, a település gazdátlan, a polgármesteri hivatalban lassan kevesebb diplomás ember dolgozik, mint egy fakocka készítő üzemben, gyakorlatilag kiürült a városfejlesztési iroda, zárolják a pénzeket, akadoznak a kifizetések… Sorolhatnám. A polgármester pedig már másfél éve börtönbe akarja küldeni a kormányt, Lázár Jánost, Orbán Viktort és mindenkit, aki a Fidesz tagja. Most pedig felállít egy olyan csapatot, akiknek szintén ez a céljuk.

Márki-Zay Péter folytatni akarja a harcot a Fidesz vezette kormány ellen. Ezért alapított saját mozgalmat, mely messze nem független, hanem ellenzéki pártként működik. Ezért választott olyan embereket, akik ehhez bólogatni fognak és további csatákba követik majd mesterüket. De akkor ki fog foglalkozni azzal a várossal, melynek most olyan polgármestere van, aki többet van a kőfalon kívül, mint azon belül?

Márki-Zay Pétert nem azért választották Hódmezővásárhely polgármesterévé, hogy a kormány ELLEN, hanem amiatt, hogy a városa MELLETT harcoljon. A hódmezővásárhelyieknek semmilyen hasznuk nincs abból, ha polgármesterük a kormányt szidalmazza. Neki egy város EGÉSZÉT és nem egy RÉSZÉT kell(ene) szolgálnia. Azokat is, akik nem rá szavaztak, azokat is, aki rá. Azokat is, akik fideszesek, mert ők is fizetnek helyi adót, melyből ő a havi egymillió forintos bérét kapja. Márki-Zay nem ezt teszi, éppen ezért ő nem független, hanem megosztó. A neki nem tetszőket árulónak, Biszku-díjasnak, tisztességtelennek és felvilágosulatlannak tartja. Minősít, amihez nincs joga. Őt ugyanis a vásárhelyiek szolgálatával és nem megbélyegzésével bízták meg. Béke és a városért való együttgondolkodás helyett a békétlenség otthonává tette több mint 40 ezer ember lakhelyét.

Márki-Zay Péter egyértelműen felelős, sőt, döntő mértékben vétkes Hódmezővásárhely mérgező levegője miatt. Most már a szó szoros értelmében is: kapott tájékoztatást, mégsem tette szóvá, hogy Hódmezővásárhelyre évente 12 ezer tonna külföldi szemetet hoznak. Ennél sokkal kisebb ügyekben is tüntetést szervezett, ezt az információt azonban elhallgatta a város lakói elől. Mindenki gondolkodjon el, hogy vajon miért…

Ki fogja elhozni a békét? Az a Molnár Lászlóné, aki hosszú évekig egyetlen értelmes javaslatot nem tett le a közgyűlés elé és észre sem vettük, hogy ott van? Aki alól megszűnt a Jobbik, amely elvesztette vásárhelyi szavazóinak kétharmadát? Aki ellenezte, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat elengedje a cigány kisebbségi önkormányzat 700 ezer forintos tartozását, melyet Mátray Attila kért, de Molnárné ellene voksolt, mely miatt Mátray le akarta mondatni bizottsági tagságáról? A hasonlóképpen szereplő Kis Andrea, aki életében eddig egyetlen választást sem nyert meg egyéniben és egy olyan párt tagja, ami saját elnökségi tagja szerint is egy „degenerálódó belterjes klub”, mely „politikai kómába esett”? Melyet a vásárhelyiek 7 százaléka sem támogatott május 26-án? Berényi Károly, aki 2008-ban az MSZP-SZDSZ kormányt bírálta a vizitdíj és a kórházi napidíj kapcsán? Ugyanaz a Berényi, aki 2011-ben azt mondta: „az óhazából visszatérő magyarság nem veszteség, hanem nyereség hazánk számára” – most pedig azzal a Gyurcsány Ferenccel működik majd együtt, aki pontosan ezt a gondolatot megcsúfolva a kettős állampolgárság ellen kampányolt 2004-ben? Az a Krupiczer Ferenc, aki fenekestül felforgatta Mindszent életét és háborúskodott az önkormányzattal, miközben megszűnt a zeneoktatás a városban, mert nem volt rendezve az intézménye engedélye? Előkerül Papp Attila, a nyugdíjas katona, Márki-Zay pártszóvivője és házi videósa, a rendkívül elvhű Magyar Szolidaritás Mozgalom alapító tagja? Azé a szervezeté, melynek elnöke a DK listáján jutott be a Parlamentbe, de a hűségre fittyet hányva otthagyta Gyurcsány frakcióját? Netán Fejes Péter, a Márki-Zay melletti tüntetések állandó résztvevője, aki egy jótékonysági szervezetet becsmérelt a közgyűlésen, mint „lakossági” hozzászóló? Vagy Mester János, aki még csak nem is hódmezővásárhelyi lakos, esetleg Gyöngyösi Ferenc, aki még idén áprilisban is egy svájci húsipari cég állásajánlatát reklámozta a Facebook-on? Barta Róbert, aki 2005-ben nem került be a szikáncsi részönkormányzatba, de már akkor azt nyilatkozta, lehetséges, hogy elindul majd a polgármester-választáson?

Ők lennének a sikeremberek? Miben? Mit tettek eddig Hódmezővásárhelyért? Mi a céljuk? A bosszú, az acsarkodás folytatása? A tüntetéscunami? A Biszku Béla-díjak városi gúnyplecsniként való bevezetése?

Ha ezeket a sorokat eddig elolvasta, tegye fel magának a kérdést: ha Önt valaki börtönbe akarná küldeni, mindenhol szidalmazná, gúny tárgyává tenné és kipellengérezné a Facebook-on, akkor ezek után adna az illetőnek pénzt? Vagy bármit? Odaadná a fűrészt a szomszédjának, hogy az kivágjon egy fát, ami az Ön házára fog dőlni?

Október 13-án erre az egyszerű kérdésre kell majd választ adni.

Kelemen V. László”