Bemutatta a Fidesz a makói képviselőjelöltjeit

Elégedettek lehetünk, de megelégedettek nem, mondta el a város fejlődése kapcsán Farkas Éva Erzsébet a jelöltek bemutatásán. Lázár János szerint a következő években új korszak nyílhat meg Makó előtt, amihez új szemlélet is szükséges, a mostani jelöltek pedig ezt tükrözik – írja a Makó Híradó.

– Egy meghatározó, erős, szorgalmas polgármester mellé ugyanilyen képviselőtestületre van szükség. Ez alapján állítottuk össze a csapatunkat, amelyet a Fidesz tagsága száz százalékban támogatott – kezdte a mai sajtótájékoztatót Czirbus Gábor alpolgármester.

A Fidesz makói elnöke hangsúlyozta, a makóiak megtapasztalhatták mennyit fejlődött a város, amiért köszönet illeti a polgármestert, és a képviselőket is. A párt helyi szervezete több új jelöltet is indít, akikről Czirbus Gábor elmondta, kiválóan ismerik a várost, és a városrészt is, ahol indulnak, konkrét elképzeléseik, terveik vannak a jövőt illetően.

– A csapatunk vezetője Farkas Éva Erzsébet, de a mi főnökeink a makói választópolgárok. Mindenkinek szeretnénk a képviselői lenni, mindenkire számítunk, továbbra is a kulturált együttműködés a cél. – szögezte le az alpolgármester

Lázár János emlékeztetett, 2014-ben ugyanígy a Petőfi parkban mutatták be a jelölteket, akik 5 évre szerződtek. A térség országgyűlési képviselője megköszönte azoknak a képviselőknek a munkáját, akik nem folytatják, kiváló munkát végeztek, hangsúlyozta, ám mint mondta, egy új helyzethez részben új csapatra is szükség van.

– Sikerült egy olyan területet találni, a turizmus területét, amelyből Makó jelentős növekedésre számíthat. Ma a város boldogulását azok a nagyvállalatok alapozzák meg, amelyek alacsony bérért foglalkoztatnak makóiakat. Mi szeretnénk, ha egy más típusú gazdaság lenne a városban, ha minél több ember a vendéglátásban, az idegenforgalomban találná meg a számítását.

Kiemelte, ezzel a lehetőséggel – ha makóiak összefognak -, tíz év alatt a hasonló méretű települések Top10-es listájára kerülhet a város. Új korszak van Makó előtt, utolérheti Gyulát, és a Dél-Alföld másik szabadidős, rekreációs célpontja lehet.

– Olyan adóbevételekre, forrásokra tehet szert a város, ami függetleníteni fogja a költségvetést a mindenkori kormányzati támogatásoktól, és az alacsony bérre alapozott ipar helyett, – ami nagyon sok esetben kizsákmányolja a makóiakat – egy sokkal magasabb színvonalú munkát, és ezzel magasabb fizetést tudunk biztosítani a makóiak számára. – mutatott rá Lázár János arra, többek között mi is múlik a mostani választáson.

Azt, hogy a kormány partnerként kezeli a várost, jól mutatja, hogy olyan, rendkívül komoly beruházásokat támogatnak, mint a Hagymatikum fejlesztése, új uszoda és szállodák építése. A térség országgyűlési képviselője kiemelte, míg 10 évvel ezelőtt 5 ezer vendégéjszakát tudott felmutatni a város, ebben az évben 50 ezerre számítanak, amit a következő 10 évben 150-200 ezerre kellene növelni.

– Hetekkel ezelőtt a Fidesz jó döntést hozott akkor, amikor a következő évekre, ennek a programnak a felelősségének viselésére és megvalósítására Farkas Éva Erzsébetet javasolta, aki az elmúlt 5 évben bebizonyította, hogy alkalmas a város vezetésére. – hangsúlyozta Lázár János. Hozzátette: a makóiak mindenben számíthatnak rá, jó szívvel ajánlja őt is és a jelölteket is.

Véleménye szerint a város gazdaságtámogató, szervező tevékenységét kell erősíteni a következő időszakban, a makói munkaadók előtt nagyobb teret kell nyitni, ezért különösen örül annak, hogy több vállalkozói hátterű jelöltet is talált a helyi Fidesz szervezet, mert szükség van a vállalkozások bevonására a város fejlődésébe.

– Arra törekedett a helyi Fidesz, hogy egy olyan új csapatot találjon, akikben megvan a felkészültség, hozzáértés, a gazdaság iráni affinitás, politika és közügyek iránti érdeklődés. Azt remélem, hogy a generációs, szakmai újítás még inkább alkalmassá teszi a jelölteket a választók bizalmának elnyerésére. – mondta el a képviselő.

A Fidesz kampánya arra épül, hogy mindenkivel szeretnének beszélni a következő hetekben, véleményt és a javaslatot kérnek a jelöltek a jövőre nézve. Emellett nem csak az lesz a feladatuk ha bizalmat kapnak, hogy a saját választóikat képviseljék, hanem társadalmi csoportok, intézmények érdekeit is, mint például a makói kórház, vagy az egyházi fenntartású intézmények.

– Elégedettek lehetünk, de megelégedettek nem. – vetett számot az elmúlt 5 évről, Farkas Éva Erzsébet, aki egyúttal megköszönte a leköszönő képviselők áldozatos munkáját, illetve azokét a makóiakét is, akik 2014-ben bizalmat szavaztak az új városvezetésnek.

Mint mondta, óriási lendülettel indulhattak el, olyan fejlődési irányt mutathattak meg más városoknak, amely alapján elmondható, hogy a Dél-Alföld legdinamikusabban fejlődő városa lett Makó.

Bemutatta a Fidesz a makói képviselőjelöltjeit 1

– Járt utat járatlanért el ne hagyj, szól a közmondás. Makó jó úton jár, ezt az utat elhagyni nem érdemes, de a tempót fokozni kell, még nagyobb lendületre van szükség. – szögezte le a polgármester.

Hozzátette: az elmúlt öt évben a béke, biztonság, bizalom volt az alappillére a városnak, aminek így kell maradnia továbbra is. Farkas Éva Erzsébet hangsúlyozta, akkor jó egy városban élni, ha van munkahely, a családok megélhetése biztosított, a környezet rendezett, egymást megbecsülik és tisztelik, és tudnak együtt dolgozni, ők pedig továbbra is ezt a szemléletet szeretnék folytatni a munka során.

A Fidesz képviselőjelöltjei a makói körzetekben:

1.körzet Kovács Sándor

2.körzet Mágori András

3.körzet Varga Ferenc

4.körzet Hadik György

5.körzet Botlik Anita

6.körzet Székely Ildikó

7.körzet Czirbus Gábor

8.körzet Csermák Szilvia

 

Nagy Szabolcs

Makó Híradó