Továbbra is gusztustalanul mocskolódnak Márki-Zay Péter hívei! 4

Egy nyomdafestéket nem tűrő levelet kapott a postaládájába egy közismert vásárhelyi jobboldali polgár, amiért felhívta a figyelmet a város elhanyagoltságára. Semmi kétség: Márki-Zay Péter támogatói nem fogják vissza magukat, és továbbra is „ütnek” mindenkit, aki nem hozzájuk hasonlóan látja a világot. Csúcsra jár a gyűlölködés a polgármester hívei között, Vásárhely közössége közben békére szomjazik!

A történet augusztus 19-ig nyúlik vissza, amikor a polgár egy fényképet töltött fel az egyik vásárhelyi Facebook-csoportba arról, hogy az államalapítás előtt egy nappal gazos és elhanyagolt a belváros. Gazdátlan és lehangoló, ahogy arról Panaszládánkba is nap mint nap érkeznek a vásárhelyiek jelzései, fotói.

Továbbra is gusztustalanul mocskolódnak Márki-Zay Péter hívei!

Erre válaszként mára virradóra a postaládájába egy papírdarabot kapott, amin a következő felirat szerepel: „Rohatt fideszes kúrva, tartsd meg a véleményed. Eregy szedd ki a gazt a társaiddal együtt.” (A helyesírási hibákat az eredeti szerint meghagytuk, hátha valaki felismeri, ki lehetett a minden bizonnyal magas intelligenciájú egyén – a szerk.)

Továbbra is gusztustalanul mocskolódnak Márki-Zay Péter hívei! 3

Továbbra is gusztustalanul mocskolódnak Márki-Zay Péter hívei! 2

A címzett jobboldali polgár a Facebookon tett közzé erről bejegyzést, melyben kifejti: nem tudja, hogy ez mire célzás, hiszen a kertje és háza előtti terület nem gazos. A közterületi gaz viszont nem az övé, az közterület, benne van a nevében.

Továbbra is gusztustalanul mocskolódnak Márki-Zay Péter hívei! 1

Nem kell sokat gondolkoznunk ahhoz, hogy kitaláljuk, Márki-Zay Péter egyik lelkes támogatója lehetett az elkövető. Úgy tűnik, erről sosem szoknak le a maga részéről is nem egyszer az akasztás rémével riogató polgármester hívei, akik tavaly késeléssel és baseballütővel is fenyegették már azokat (jobboldali polgárokat, újságírókat stb.), akik másként gondolkoznak, mint ők. A virtuális térben folyó, nyomdafestéket nem tűrő mocskolódásaikról pedig már ne is beszéljünk…

Mostanában sokszor lehet azt hallani Vásárhelyen, hogy békére és egységre van szükség, és az ilyen esetekből bizony úgy tűnik, tényleg mihamarabb egy olyan ember kell, aki alkalmas ezek megteremtésére. Persze, csak ha nem akarjuk, hogy elszaporodjanak az ilyen tűrhetetlen esetek. Mert az nem demokrácia, hogy valaki egy (ráadásul jogos) vélemény után becsületsértő mondatokat kap a postaládájába. Ez már inkább valami ocsmány erőszakrendszer, még akkor is, ha vannak, akik most kárörvendően inkább mosolyognak és örömködnek, mint szomorkodnak ezen az egészen.