Angela Merkel és Orbán Viktor

Hódmezővásárhely ellenzéki közösségét is drámai meglepetésként érte, hogy Angela Merkel elismerően nyilatkozott az uniós források magyarországi felhasználásáról, hiszen ez sehogy sem illik bele a polgármester „korrupt-tolvaj-Fidesz” narratívájába. Gőzerővel neki is láttak a hírhamisításnak, de lebuktatjuk őket!

Mint arról több cikkben is beszámoltuk, hatalmas sikert hozott Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár hétfői soproni kétoldalú megbeszélése: a tárgyalások kiváló hangulatban és igen eredményesen zajlottak a kölcsönös megbecsülés és tisztelet, valamint a két ország történelmi, stratégiai partnersége jegyében. Ami persze megülte a honi balliberális ellenzék gyomrát, mely azt várta, hogy Merkel nyíltan bírálja majd Orbánt és rendszerét.

A legnagyobb megdöbbenésükre azonban nemhogy ez következett volna be, de a kereszténydemokrata kancellár asszony elismerően szólt arról is, hogy a magyar kormány bizony hatékonyan, jól használja fel az Európai Uniótól kapott forrásokat. Megállapítása tőrdöfésként érte az ellenzéket és médiáját, mely a sokkhatásból ordenáré és ordas hírhamisítással igyekezett kikecmeregni.

A hazugságpropaganda élére ki más állhatott volna, mint az őszödi hazugsággyáros bukott kormányfő politikai és sajtórohamosztaga, vagyis a Gyurcsány Ferenc-féle DK és lakájmédiája, a Nyugati Fény hírportál.

Nyugati Fény

És mivel lassan a napnál is világosabb, hogy összenő, ami összetartozik, természetesen öles léptekkel követték a gyurcsányista hamisítást Vásárhelyen Márki-Zayék is. Miután a polgármester unalomig ismert „a-korrupt-tolvaj-Fidesz-ellopja-az-uniós-pénzeket” narratívájába korántsem illettek bele Európa egyik legismertebb és legelismertebb jelenkori politikusának kijelentései, a városvezető véleményvezér (ha tetszik: influenszer) édesapjának irányításával nekiláttak, hogy a gyurcsányista kamugépezet nyomán megpróbálják félrevezetni, félretájékoztatni, megvezetni a hódmezővásárhelyieket. Úgy igyekeztek beállítani Merkel szavait, mintha a kancellár nem azt mondta volna az uniós pénzekről, amit, hanem a német ipari befektetések magyarországi megtérülését dicsérte volna.

Márki-Zay János

Csakhogy ez alávaló, kisstílű, galád és aljas hazugság!

Az országos sajtóban egymás után kapta hát a pofonokat a gyurcsányista hírhamisítás: többek között az Index, a Magyar Hírlap és a Mandiner is beszámolt róla, hogy csúnyán lebuktak a balliberális hazugsággyárak és hazugsággyárasok.

Angela Merkel ugyanis világosan és pontosan arról beszélt, hogy Magyarország hatékonyan és jól használta fel az uniós forrásokat. Akkor is, ha ez Gyurcsányéknak és Márki-Zayéknak elviselhetetlen fájdalmat okoz.

Az Index.hu szó szerinti fordítása a Merkel–Orbán-sajtótájékoztatón elhangzottakról:

„A kohéziós alapok, a strukturális alapok azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék a konvergenciát az EU-n belül – és ha ránézünk a magyar gazdasági növekedési rátákra, akkor láthatjuk, hogy ezt a pénzt az ország jól fektette be, hogy ez az emberek javát szolgálja – és Németország örül, hogy magyarországi munkahelyeivel részt tud venni ebben a növekedésben.”

A Mandiner.hu fordítása a német kancellár hivatalos oldalán (bundeskanzlerin.de) található leirat alapján:

„Ha arról beszélünk, hogy a kohéziós és strukturális források milyen céllal kerülnek felhasználásra, azt kell mondanunk, hogy ezeket a forrásokat úgy használják fel, hogy az növelje a konvergenciát az Európai Unióban. Ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedésének adatait, azt látjuk, hogy Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket. Németország örül, hogy munkahelyekkel járulhat hozzá ehhez.”

Utóbb a gyurcsányista Nyugati Fény közzétett egy helyesbítést, és elnézést kért az olvasóitól a félretájékoztatásért. Vajon Márki-Zayék is megkövetik a vásárhelyieket, hogy átverik és félrevezetik őket?

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd, belső fotók: Nyugati Fény, Facebook