Eddig 24 ezren látták Máté Bence világhírű természetfotós szegedi kiállítását 1

Egy hónapon át látható a világ legsikeresebb természetfotósának több mint 600 alkotását bemutató installációja Szeged belvárosában. Máté Bence a Rádió 7-nek elmondta, a hátulról megvilágított pavilonokon látható életmű-kiállítás elsődleges célja a környezetünkben élő állatok és a természet népszerűsítése.

A Pusztaszeren gyerekeskedő és felnőtt világhírű természetfotós hozzátette, húsz éve foglalkozik fotózással, így sok csodát látott, ráadásul ezek nagy részét itt, Csongrád megyében, így most egy egyedi válogatással állt a közönség elé. Szegeden szeptember 8-ig láthatók képei, amelyeket eddig több mint 24 ezren láttak. Ez azt jelenti, hogy napi 4500-an keresik fel installációit a megyeszékhely szívében. Máté Bence beszámolt arról is, hogy Vértelen vadászat címmel előadással várja az érdeklődőketaugusztus 30-án, Szegeden, ahol tanácsokkal is szolgál kezdő természetfotósoknak.

„Valamiért mindig azt érzik, akkor tudnak eredményeket elérni, ha elutaznak minél messzebbre, minél drágább felszereléssel. Szerintem én nagyon jó példa vagyok arra, hogy az eredményeket alapvetően nem ennek lehet köszönni, hiszen én a sikereimet szinte itt a kertemben, nagyon kezdetleges felszereléssel értem el. Ez így van ma is. Ha valaki elkezd fotózni, akkor úgy tud eredményeket felmutatni, hogyha minél kreatívabb és tájékozottabb” – fogalmazott Máté Bence.

Forrás: radio7.hu
Fotó: Illusztráció