Márki-Zay Péter

Rendkívül tanulságos és sokatmondó, mivel foglalkozott és miről tájékoztatta a lakosságot Hódmezővásárhely polgármestere ahelyett, hogy beszámolt volna róla, 12 ezer tonna olasz hulladékkal árasztják el a várost, netán megkérdezte volna a helyieket, egyetértenek-e vele, hogy külföldi szemétlerakónak használják a várost…

Megírtuk: közérdekű adatigénylésünk nyomán a HVSZ Zrt. válaszából kiderült, az FCC Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. március 28-án a közel 40 százalékos kisebbségi tulajdonos önkormányzati cégnek, valamint személyesen Márki-Zay Péternek is tájékoztató levelet küldött arról, hogy „üzleti megfontolásból”, azaz bevételnövelés céljából 12 ezer tonna olasz szemetet akar és fog is beszállítani a hódmezővásárhelyi hulladéklerakóba. A polgármester most azzal „mosakszik”, hogy nem olvasta a levelet – ami több mint furcsa, sőt: teljességgel érthetetlen, hiszen egy ilyen fajsúlyú ügyben egy első számú vezető aligha háríthatja döntési és tájékoztatási kötelezettségeit sem gyakorlati, sem erkölcsi értelemben. Az is elfogadhatatlan, ha „bokros teendői” mellett esetleg nem jutott erre ideje…

„A polgármester a HVSZ Zrt. információi alapján, illetve a médiában megjelent nyilatkozataiban is azt a benyomást erősítette, hogy személyes tárgyalásokat folytat az FCC cégcsoporttal, annak a várossal kapcsolatos ügyleteiről és terveiről közvetlen és közvetett tájékoztatást kap. A korábbi időszakokkal ellentétben, a polgármester az FCC-t érintő ügyekkel kapcsolatban kialakult álláspontjáról társaságunkat nem tájékoztatta…” – foglalta össze az önkormányzati cég, hogy a többségi tulajdonos, illetve az FCC menedzsmentje miként áll kapcsolatban Márki-Zayval.

A polgármester tehát igazolható módon, névre szólóan kapott tájékoztatást az olasz szemét beszállításának tervéről március 28-i keltezéssel, de egészen a nyári botrány kirobbanásáig nem számolt be a vásárhelyi lakosságnak arról, hogy külföldi hulladékkal árasztják el a várost, és nem kérdezte meg a helyieket, egyáltalán mit szólnak ehhez… A vásárhelyi Fidesz most fel is szólította, döntse el végre, a szemétbizniszt választja vagy a helyi lakosságot.

Nem tudni pontosan, Márki-Zay Péter melyik héten kapta kézhez a március 28-án, csütörtökön feladott FCC-levelet, mindenesetre megnéztük, a március 31-i és április 7-i vasárnapi, heti Facebook-bejelentkezésében miről tájékoztatta a vásárhelyi lakosságot ahelyett, hogy közölte volna, az itt élőket 12 ezer tonna olasz szeméttel öntik nyakon a következő egy évben, mert ebből többletbevétel vár az önkormányzat, illetve cége…

Ezzel foglalkozott, erről szónokolt tehát Márki-Zay az olasz szemétről való tájékoztató helyett: tanulságos és sokatmondó felsorolás következik (a teljesség igénye nélkül)!

Március 31.:

1. A vásárhelyi(!) polgármester ezen a héten kedden Debrecenben, szerdán Baján tartott ellenzéki politikai fórumot Hadházy Ákossal közösen, szervezte a helyi Kossuth-köröket és az ellenzéki pártok együttműködését.
2. Megosztott a kalocsai ellenzék, arra kéri a két rivalizáló csoportot, üljenek le, és tárgyaljanak.
3. Veszprémben is baj van az ellenzéki egységgel, a pártok kihagyták a tárgyalásokból és a minapi bejelentésből Kész Zoltánt és a „civileket”, ami Késznek rosszul esett. A manipuláció mögött Mesterházy Attila és Ungár Péter állhat, akiket „többen gyanúsítanak, hogy nem a teljes összefogás hívei”.
4. Pécsett is akadozik az ellenzéki együttműködés, ezért a napokban személyesen is találkozott az egymással szemben álló Péterffy Attilával és Mellár Tamással, akiket igyekezett „afelé terelni”, egyezzenek meg, állapodjanak meg.
5. Ha Hunvald György elindul Erzsébetvárosban polgármesterjelöltként, Márki-Zay nem fogja támogatni, mert inkább egy tisztességes fideszes, mint egy korrupt ellenzéki…
6. Dombi-Kiss László kezdeményezésére találkozott Balog Norberttel, a Mi Hazánk most megalakult vásárhelyi csoportjának vezetőjével, az ott történetekre „másként emlékeznek”, szerinte a Mi Hazánk hazudik erről a megbeszélésről, ami nem meglepő, mert amúgy ez egy szélsőjobboldali szervezet és Fidesz-ügynökpárt.
7. Komoly tétje van az EP-választásnak, a Putyin-bérenc Fidesz és a demokrata ellenzékiek közül kell választania a magyar lakosságnak.
8. Gőzerővel zajlik a Mindenki Magyarországa Mozgalom szervezése.
9. Felháborítónak tartja, hogy szórólapon támadják, miszerint nincs eleget Vásárhelyen, járja az országot, közben pedig sok a szemét a városban. Szerinte valakik szándékosan borítanak nagy mennyiségű szemetet az út mellé Vásárhelyen.

Április 7.:

1. Gyönyörű a természet, virágoznak a fák.
2. A Fidesz a Rákosi-rendszerhez hasonlóan totalitárius diktatúrát épít.
3. Szerdán Budapesten járt, ahol ellenzéki fórumon vendégeskedett, a Spinoza Színházban Rangos Katalinnal beszélgetett.
4. Lassan tucatnyian hagyják el a helyi Rotary Clubot amiatt, hogy teljességgel átpolitizálódott, Márki-Zay szerint a Fidesz veri szét a szervezetet.
5. Aki szerint az EP-választás fő tétje a bevándorlás megállítása, az ne szavazzon a Fideszre, mert arab terroristákat és orosz bűnözőket hoz az országba. Mindenki támogassa a bejutásra esélyes demokratikus ellenzéki pártokat. A Momentumot igen, az LMP-t ne…
6. Se Sorosnak, se Brüsszelnek, se senkinek esze ágában sem migránsokat telepíteni Magyarországra, az egyetlen migrációszervező szervezet a Fidesz.
7. Biztos benne, hogy az EP-választás után kizárják a Fideszt az Európai Néppártból.
8. Az EP-választásról és a magyarországi politikai helyzetről nyilatkozott csütörtökön a Deutsche Welle forgatócsoportjának.
9. Felháborítónak tartja, hogy Földeák polgármestere azzal támadja, hogy büntetőtelepnek használja a falut, mert kitelepített oda egy problémás családot.
10. Szombaton Budapesten járt, ahol az MMM megyei szervezőivel stratégiai és gyakorlati kérdésekről tartottak eszmecserét. Egyre több településen alakulnak Kossuth-körök, de még többre lenne szükség. Az MMM piramisszerűen fog felépülni, a megyei szervezők alá választókerületi, sőt akár települési vezetőket fognak választani.
11. Hazugság, hogy keveset van Vásárhelyen, legfeljebb egy-egy fél napra megy el.
12. Sokan kritizálják, mert kapcsolatot tart az MSZP-s Botka Lászlóval, akit azonban ő „lecsekkolt”, és nem tart korruptnak.
13. Már most építeni kell az Orbán utáni tisztességes, becsületes Magyarországot.
14. A Jobbik nem rasszista és cigányellenes párt, csak a Fidesz.
15. Igaz, hogy olyan embert jelöltek a szikáncsi olvasókör élére, akinek „valóban volt vadkender-tulajdonlással összefüggésbe hozható valamiféle kisebb összeütközése a joggal, de nincs még bírsági ítélet sem”, és nem létezik olyan szabálya a városnak, ami tiltaná, hogy ez az illető vezesse az olvasókört, vagyis ezt a polgármester, a városvezetés elfogadja…
16. Az őszi önkormányzati választáson teljes ellenzéki összefogás szükséges, ebben fontos szerep hárul a Kossuth-körökre. Hosszan részletezte, milyen az ideális ellenzéki jelölt, hogyan lehet győzni a vidéki városokban, mi a teendője az ellenzéknek.
17. Minden szavazókörben legyen az EP-választáson és az önkormányzati választáson is legalább két ellenzéki vagy „független” szavazatszámláló, mert csalásra készülhet a Fidesz!
18. A Fidesznek beépített ügynökei vannak az egyes ellenzéki pártokban, ez a veszély fenyegeti az ellenzék együttműködését az önkormányzati választáson. A Fidesz retteg az összefogástól, és mozgósította ügynökeit.
19. Csalódott, hogy a balliberális ellenzéki pártok kihagynák a budapesti ellenzéki összefogásból a Jobbikot és az LMP-t.
20. A Mesterházy Attila köréhez tartozó szocialista politikusok akadályozzák és gátolják a teljes ellenzéki összefogást számos vidéki városban. Ha külső, belső árulás nyomás nincs teljes ellenzéki összefogás, akkor az MMM a legesélyesebb ellenzéki jelölteket fogja támogatni szerte az országban.
21. Várja az adományokat a kampányszámlájára!!!

Erről nem beszélt sem március 31-én, sem április 7-én:

1. 12 ezer tonna olasz szemét érkezik a következő egy esztendőben a hódmezővásárhelyi hulladéklerakóba.

Mindezek alapján joggal merül fel a kérdés, városa ügyeire koncentráló, felelős polgármester-e Márki-Zay Péter? A döntést olvasóinkra bízzuk…