Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péternek döntenie kell: a szemétbizniszt választja, vagy a vásárhelyieket – írja a Fidesz vásárhelyi szervezete a mai közleményében, amit változtatás nélkül olvashatnak portálunkon.

“Márki-Zay Péternek döntenie kell: a szemétbizniszt választja, vagy a vásárhelyieket

Ma Hódmezővásárhelyre naponta több kamionnyi, Olaszországból származó hulladék érkezik, amit itt raknak le és temetnek be a város határában. A hulladéklerakót üzemeltető cég többségi, külföldi tulajdonosa pedig – mint az ma a sajtóból kiderült – még csak betekintést sem enged abba a megállapodásba, amelynek köszönhetően évi 12 ezer tonna külföldi szemetet hoznak a városunkba.

Eljött a perc, amikor Hódmezővásárhely polgármesterének a közösségi médiában történő üzengetés helyett nyíltan színt kell vallania. Amennyiben a Vásárhelyiek oldalán áll, akkor eléri, hogy a cég kiadja a szerződéseket, hogy a város lakossága legalább megfelelő tájékoztatást kaphasson a külföldről beszállított szemétről. Amennyiben viszont a többségi, külföldi tulajdonos érdekeit képviseli, akkor csak folytassa a hazudozást és a felelősség másra hárítását. Ha nem tesz semmit, azzal a külföldi cég érdekeit védi, és azt üzeni a vásárhelyieknek: nincs joguk tudni arról, milyen megállapodás keretében szállítanak be több ezer tonna szemetet a városukba.

Márki-Zay Péternek végre el kell döntenie, mit választ: a szemétbizniszből származó pénzt, vagy a vásárhelyieket. Harmadik út nincs.

Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete”