Junior világbajnokságon vesznek részt a Hód Úszó Se versenyzői

2019.08.20 – 25 között ismét Magyarországra figyel az úszóvilág, hisz a 7. FINA Junior Világbajnokság veszi majd kezdetét Budapesten.

A rangos eseményen, a 14-17 éves lányok, és a 15-18 év közötti fiúk méretik meg magukat . A világbajnokságon két, Hód Úszó Se versenyzője is rajthoz áll majd,Ugrai Panna és Matejdesz Máté személyében. A nemzetközi sportközlemény által a világ legjobb uszodakomplexumának tartott Duna Arénában rekordszámú mezőnyt várnak a szervezők , mind a sportolók számát ,mind pedig a nemzetek részvételét figyelembe véve.A héten , a MÚSZ (Magyar Úszó Szövetség) jóvoltából a helyszínen készülhet már a két sportolónk, edzőjükkel Máté Hunorral közösen.

Az egyéni számokat tekintve Ugrai Panna, 100 m hátúszásban(1 nap) és 100 m pillangóúszásban( 5.nap)indul. A kvalifikációt serdülő korosztályúként érte el ,ezért nem kis feladat vár rá a ifjúsági korúak között. Mindezek mellett még két váltóban is van esélye csapattagként bekerülni . Matejdesz Máténak is az első versenynap szurkolhatunk, ő egy számban, 100 m mellúszásban képviseli majd a magyar színeket!

Forrás: hoduszo.hu