Helyszíni felvételek a baloldal szerint nem létező agresszív migránskaraván balhéjáról

Ismét emelkedik a menedékjogi kérelmeket benyújtók száma az Európai Unióban. 2019 első félévében több mint 300 ezren fordultak ilyen ügyben az unió valamely tagállamához, ez 2018 azonos időszakához képest 10 százalékos növekedést jelent – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal statisztikáira hivatkozva. Ennek ellenére a magyarországi, balliberális fake new gyárak továbbra is azt hazudják, hogy masszívan csökken az Európába érkező migránsok száma, és lényegében alig nyújtanak be menedékkérelmeket. A hazugságaikat ezúttal Brüsszel tételesen megcáfolta – írja az Origo.

A máltai székhelyű uniós szerv, az Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal adatai szerint, a január-júniusi időszakban

305 ezer menedékjogi kérelmet nyújtottak be első alkalommal, ami 10 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Az első és az ismételt kérelmeket együttvéve

337 200 kérelmet nyújtottak be az idei első fél évben a 28 EU-s tagországban, valamint Norvégiában és Svájcban.

Ez ugyan 10 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest, de a vizsgált időszak utolsó hónapjában, júniusban éves mélypontra, 49 700-ra süllyedt az új kérelmek száma, amiben azonban szerepe van annak, hogy kevesebb volt a munkanap, mint a megelőző hónapokban.

Az adatok alapján a Jemenből és Szíriából érkezők kapják meg legnagyobb számban a menekültstátuszt (84 százalékuk), míg a Moldovából és Észak-Macedóniából kérvényezőknek csak maximum 1 százaléka.

Háborús övezetről teljesen helytállóan csak Jemen esetében beszélhetünk, Szíria legnagyobb részén már nem folyik katonai konfliktus, az ilyen jellegű összetűzések csupán elszigetelt esetek a közel-keleti államban.

A hivatalos statisztikai adatok ellenére a magyarországi, balliberális fake new gyárak továbbra is azt hazudják, hogy masszívan csökken az Európába érkező migránsok száma, és lényegében alig nyújtanak be menedékkérelmeket az EU-ban.

A hazugságaikat ezúttal a Brüsszel által irányított Európai Menekültügyi Támogatási Hivatal cáfolta meg tételesen.

Forrás: origo.hu
Fotó: Illusztráció