Angyalok szárnyán címmel lesz hangverseny Vásárhelyen

A Filharmónia Magyarország által szervezett OrgonaPont sorozat koncertjei különleges nyáresti élményeket kínálnak országszerte a tartalmas kikapcsolódásra vágyó közönség számára 2019 augusztusában. A kellemes hangvételű orgonamuzsikára épülő hangversenyek célja, hogy a forró nyári napokon a templomok hűvösében minőségi programokat kínáljon mindazok számára, akik az igényes kikapcsolódást kedvelik. Hódmezővásárhelyen augusztus 16-án, pénteken este 7 órától a Református Ótemplom ad otthont Horgas Eszter és Égető Mária hangversenyének.

Horgas Eszter fuvolaművész a klasszikuszenei koncertprogramok mellett olyan új repertoárt hozott létre, mely átível a műfaji határok között. A klasszikus zene, a jazz és a latin irányzatok nyelvét egyaránt használja. Meggyőződése, hogy a fuvolát úgy emelheti új szerepkörbe, ha új, vagy megújított irodalmat hoz létre. Olyan mesterek műveiből készít átiratokat, mint Vivaldi, Bach, Verdi, Puccini, Bizet, Bernstein vagy Gershwin. Horgas Eszter személyes varázsa és bravúros hangszeres tudása évről-évre új produkciókat hoz létre, ami a legkeresettebb szóló hangszeres előadóművészek közé emeli.

Égető Mária zongoraművész diplomáját a szegedi Liszt Ferenc Zenekonzervatóriumban szerezte, ezután a budapesti Bartók Béla Zenekonzervatóriumban kapta orgonista képesítését. Párizsban Jean Guillou mesterkurzusán folytatta tanulmányait, végül Budapesten szerzett egyházzenész és karvezető diplomát. Huszonöt évig a Szegedi Dóm orgonistájaként tevékenykedett. Rendszeresen koncertezik Magyarországon, Németországban, Svájcban, Franciaországban, Svédországban, Dániában és az Amerikai Egyesült Államokban.

Műsor:

Händel: Tűzijáték szvit – Overture,Peace, Menuets I / II, Rejoicing (E. Power Biggs átiratában)
Bach: h-moll szvit BWV 1067 – Polonaise, Menüett, Badinerie
Bach: a-moll fantázia és fúga BWV 561
Bach – Ch. Gounod: Ave Maria
L. Boëllmann: Gótikus szvit – III. Ima a Notre Dame-ban
Rachmaninov: Vocalise
P. Fletcher: Festival toccata
Piazzolla: Oblivion
L. Vierne: 1. orgonaszimfónia, op. 14. – VI. Final

Angyalok szárnyán címmel lesz hangverseny Vásárhelyen 1

Elek András
Hódmezővásárhely Ótemplom Alapítvány