1

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ meghirdette új évadát, melyet Varga Anikó, az intézmény vezetője ismertetett ma a sajtónak.

Varga Anikó elmondta, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ legfontosabb hitvallása, hogy magas minőségű és színvonalú előadásokat biztosítson a Hódmezővásárhelyen élőknek, ezzel megteremtve a kulturált szórakozás és kikapcsolódás lehetőségét.  A 2019/2020-as évad sokszínűre és változatosra sikeredett, hogy minden korosztály megtalálhassa a maga kedvére valót. Az évad idén sem nélkülözi az ország legkiválóbb színházainak előadásait és színészeit, akik a művelődési központ színpadára lépve elkápráztatják majd a közönséget.

– A Bessenyei Bérletben hat nagyszínházi előadás várja a nagyérdeműt. A Játékszín: Kölcsönlakás című vígjátéka, a Zenthe Ferenc Színház: Lovagias ügy című két felvonásos darabja, a Körúti Színház: Piros Bugyelláris című népszínműve, az Orlai Produkció: Férjek és Feleségek című Woody Allen komédia, és a Valódi hamisítvány című produkciója, valamint a Gergely Theáter Nő a tét című helyzetkomikumokban bővelkedő két felvonásos vígjátéka lesz látható – fejtette ki az intézményvezető.

Hozzátette, a Bessenyei Bérletből kiszoruló színház szerelmesek sem szomorkodhatnak, hiszen jobbnál jobb színházi darabokkal készülnek az ősszel, de most már nem a Gombos Bérlet keretein belül, hanem önálló előadásokként (pl. Anconai szerelmesek, Szabó Magda 100- Abigél Titkai című előadás).

A harmadik évadát élő Lélekbérletben három kiváló szakember tart majd előadást a kommunikáció fontosságáról, a testbeszédről, illetve az önmegvalósításról. Virág Gergely kommunikációs mentor az önérvényesítő kommunikációról tart majd előadást, Szalay Ádám a mindennapi boldogságról és a személyes jövőkép kialakításáról beszél: arról, hogyan találhatjuk meg személyes kitörési pontjainkat és hogyan érhetjük el céljainkat. Végül a bérlet utolsó előadója, Pali Róbert személyi és életvezetési tanácsadó, pszichológiai mentor lesz, aki a testbeszéd jelentőségét ismerteti a Bessenyeibe látogatókkal.

A Bessenyei-bérletfüzet ITT tekinthető meg.