illegális migránsok

A szakértő szerint a bevándorlókat nem a társadalom taszítja ki, hanem egyszerűen a saját életmódjukat követik, függetlenül attól, hogy egy másik kultúrába érkeztek.

Nyugat-Európában az elmúlt évtizedekben „kialakult egy olyan trend, amit a no-go zónák világának nevezünk” – jelentette ki Földi László biztonságpolitikai szakértő, a polgári hírszerzés egykori műveleti igazgatója az M1 Ma este című műsorában.

Saját identitásukat őrzik meg

Szerinte ezeket az embereket nem a társadalom taszítja ki, hanem egyszerűen a saját életmódjukat követik, függetlenül attól, hogy egy másik kultúrába érkeztek.

Mint mondta, az illegális bevándorlók vezérelvei között többek között megjelennek az iszlám erkölcsi és morális nézetei, és
nem hajlandóak elfogadni az adott ország törvényi és alkotmányos feltételeit.

Szerinte a bevándorlók nem fognak európai polgárokká válni, megőrzik azt az identitásukat, amelyből valaha érkeztek.

A svájci megoldás lenne a példa?

Földi László arról is beszélt, hogy napjainkban a bevándorlók eleve törvénytelenül érkeznek, így felvetődik a kérdés, hogyan várható el egy ilyen személytől, hogy később betartsa az adott ország törvényeit. Hozzátette, Európába ugyanakkor be lehet jönni és le lehet telepedni, de csak bizonyos törvények és szabályok betartásával.

Szerinte ezt jelenleg Svájcban oldották meg a legegyszerűbb módon. Ha valamilyen migrációs hátterű személy bűnöző életmódot folytat, akkor kiutasítják. De ez a sors vár azokra is, akik évek eltelte után sem integrálódtak, vagy ha kiderül, hogy valamilyen terrorszervezettel állnak kapcsolatban.

Forrás: hirado.hu
Fotó: Illusztráció