Grezsa István: Hódmezővásárhely nem lehet Európa szemétlerakója! 1

Én nem a külföldi szemétből származó pénzből virágoztatnám fel Vásárhelyt – jelentette ki Grezsa István ma a Rádió 7 délelőtti műsorában. A Közös Nevezőben az önálló polgármesterjelölt elmondta: a városban az olasz hulladékbotrány kapcsán már mindenről szó van, csak arról nincs, hogy mi lenne a megoldás. A politikus szerint a polgármester és a kormányhivatal is hibázott az ügyben.

Közel 300 vásárhelyi családnál járt az elmúlt egy hónapban Grezsa István, akit ezek a látogatások megerősítettek abban, hogy a városban élőknek elegük van a gyűlölködésből. Ezért az október 13-i választásokig folytatja a pozitív kampányát, mert úgy látja, az emberek nyitottak erre, és lezárnák már az állandó háborúskodást.

– A polgármester békét hirdetett a megválasztásakor, ennek ellenére soha nem látott békétlenséget hozott a városnak, ami által a lövészárkok elmélyültek a támogatói és a Fidesz szimpatizánsok között. Ezért tiszta lappal kell indulnunk. Én mindkét tábor felé nyújtom a kezem, hogy a település fejlődése érdekében közös nevezőre jussunk – hívta fel a figyelmet a rádióműsorban a polgármesterjelölt.

Az eddigi kampánya során azt tapasztalta, hogy a vásárhelyiek egyetértenek abban, hogy az önkormányzat az erejéhez mérten támogassa a közkórtermek felújítását és 21. századi színvonalúvá tételét. Emellett úgy vélik, hogy a humán erőforrást is meg kell erősíteni az egészségügyi intézményben. Grezsa István ennek kapcsán elmondta: éppen a tegnapi napon egy frissen végzett csongrádi doktornő hívta fel telefonon, hogy dolgozna a vásárhelyi kórházban, amennyiben a város segítséget nyújtana a lakhatásában.

Vásárhelyen nem több hangos politikusra és kiabálásra van szükség, hanem fejlődésre, ami példamutatással sokkal inkább elérhető, mint asztalcsapkodással – vallja Grezsa István. Hozzátette, az ellene irányuló karaktergyilkosságokat a több évtizedes közéleti rutinjával mindig méltósággal kezeli, és inkább a feleségét viseli meg, amikor például a gyermekeit próbálják meg támadni.

Hallgatói kérdésre kijelentette: amennyiben októberben bizalmat kap a lakosoktól, akkor címzetes főorvosként értelemszerűen nem tudna dolgozni, a kárpátaljai munkásságát illetően pedig pontos menetrendet tervezne meg, hogyan tudná kívülről támogatni azokat az ügyeket Hódmezővásárhely polgármestereként.  – Nekem nem ugródeszka, hanem cél a polgármesterség – jegyezte meg.

A műsorban szó esett az Olaszországból ideérkező szemétről is, ami kapcsán a politikus kijelentette: a polgármester és a Pest Megyei Kormányhivatal is hibázott az ügyben. A városvezető abban, hogy nem tájékoztatta a lakosságot és nem akadályozta meg a hulladék ideszállítását, míg a kormányhivatal abban, hogy minderre engedélyt adott.

– Felül kell vizsgálni az egész ügyet. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora üzlet a szemétbiznisz, de én nem a külföldi szemét által befolyt bevételből virágoztatnám fel a települést. Vásárhely nem lehet Európa szemétlerakója – jelentette ki Grezsa, aki szerint már mindenről szó van az ügy kapcsán, csak arról nincs, hogyan kellene megoldani azt.

– A vásárhelyiek érdekében a Fidesz-kormánnyal és a kormányhivatallal is hajlandó vagyok vitát és háborút indítani. Ez nem politikai kérdés – tette hozzá a polgármesterjelölt.

A műsorban elhangzott: polgármesterként a tram-train elkészülte után újjászervezné a tömegközlekedést, megvalósítaná a 163 milliárd forintos Modern Városok Programot és átalakítaná a polgármesteri hivatalt is. Minderről részletesen augusztus 20. után számol be a vásárhelyieknek.

Grezsa István: Hódmezővásárhely nem lehet Európa szemétlerakója!

Végül kiderült, hogy Grezsa Istvánnak a családi életében is egy fontos állomás következik, ugyanis a hétvégén a középső fia kimondja a boldogító igent.