Farkas Éva Erzsébet a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje

A helyi szervezet tagsága egyértelműen a jelenlegi polgármestert támogatja, jelentette be Czirbus Gábor sajtótájékoztatón. A térség országgyűlési képviselője is gratulált Farkas Éva Erzsébetnek, és kiemelte, a célkitűzés nem kevesebb, mint hogy a következő évtizedben Makót Csongrád megye legerősebb kisvárosává tegyék – írja a Makó Híradó.

– Az elmúlt években láthatóan sokat fejlődött a város, az a legfontosabb, hogy ez továbbra is így maradjon. – mondta el Czirbus Gábor a mai sajtótájékoztatón. A Fidesz makói elnöke hangsúlyozta, a teljes tagság a jelenlegi polgármester újra jelölését támogatta, ezért a választás nem volt kérdés.

Lázár János az elmúlt öt évre visszatekintve kiemelte, Makó 2014-ben lezárt egy korszakot, a lassú fejlődés, a széthúzás a viták korszakát, és megnyitott egy újat, ami az együttműködésről, az összefogásról, a gyarapodásról szól. Mint elmondta, ehhez felül kellett emelkedni a különbözőségeken, vitákon, amiben a jelenlegi polgármester kiváló példát mutatott.

– Ma Makó városa Csongrád megye egyik legjobban gyarapodó települése, a mi célkitűzésük nem kevesebb, mint hogy a következő évtizedben Makót a legerősebb kisvárosává tegyük. Olyan gyarapodó közösséggé, amely képes a legnehezebb kihívásokra válaszolni. – fogalmazott a képviselő.

Szerinte ugyanis Európa hasonló méretű városai a megmaradásért küzdenek, mert mindenhol az a kérdés, miért maradjon ott a fiatal, vagy visszatérjen-e. A visszatérés és megmaradás feltétele viszont hogy egy gyarapodó közösség legyen ezekben a városokban. A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, ennek a feltételeit teremtették meg az elmúlt öt évben, és az a cél, hogy ez így is maradjon.

– Ezért kérjük azt a makói választópolgároktól, hogy ha gyarapodást akarnak, fejlődést akarnak, ha azt akarják, hogy Makó legyen a legerősebb város a Dél-Alföldi régióban, elérje Nyugat-Dunántúli városok színvonalát is a következő tíz évben, megragadja a lehetőségeket, akkor támogassák szavazatukkal Farkas Éva Erzsébetet. – üzent a makóiaknak Lázár János.

Farkas Éva Erzsébet a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje 1

Hozzátette: Farkas Éva Erzsébetnek van elképzelése, vannak eredményei, szavai helyett is tettek beszélnek, képes a konfliktusokon felül emelkedni, kompromisszumot kötni.

A polgármester elsőként megköszönte a makóiaknak, hogy segítettek kialakítani az együttműködés kultúráját a város vezetésével, a térség országgyűlési képviselőjével, és a kormánnyal is, ez volt ugyanis a sikertörténet egyik legfontosabb záloga.

– Azon vagyunk, hogy közösen, együtt, a makóiak érdekét képviselve, szolgáljuk Makót! – jelentette ki Farkas Éva Erzsébet.

Hozzátette: amennyiben október 13-án bizalmat szavaznak neki, továbbra is ezt a szolgálatot szeretné folytatni. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a Fidesz-KDNP a körzetekben induló képviselő-jelölteket augusztus 22-én mutatja majd be.

Nagy Szabolcs

Makó Híradó