Karácsony pártja egyetlen béremelést sem szavazott meg

Karácsony Gergely inkább a saját botrányait tisztázza! – szólított fel a szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fidesz.

A nagyobbik kormánypárt az ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatójára reagált, melyen a politikus arról beszélt: a kormánynak újra kell tárgyalnia azt a koncessziós szerződést, amellyel 2005-ben a repülőtér üzemeltetését egy magántársaságnak adta és meg kell akadályoznia a tervezett, több százmilliárd forintos beruházás megvalósulását.

A Fidesz azt írta: Karácsony Gergely “eltévesztette a házszámot”: nem a Főpolgármesteri Hivatalban kell keresnie a metrókorrupciós ügyek felelőseit, hanem a saját szövetségesei körében. A 4-es metró beruházás – mint írták – “Magyarország történetének legnagyobb korrupciós ügye, ami látlelete a szocialista-szabaddemokrata városvezetésnek”.

A kormánypárt szerint Karácsony Gergelynek az alaptalan vádaskodás helyett inkább a saját botrányait kellene tisztáznia. “Válaszoljon végre arra, hogyan fordulhat elő, hogy öt év alatt leamortizálta Zuglót, csődközelbe vitte a költségvetést, adósságrendezési eljárásoknak teszi ki a kerületet és számolatlanul hagyja elfolyni a pénzt a parkoláson keresztül!” Miért tagadta le, hogy újabb parkolási szerződést kötött és miért rejtegeti a közérdekű adatokat, s miként lehet, hogy mindenkit becsapott a Pillangó park beruházásban és színlelt szerződésekkel ügyeskedett a sport kft.-nél? – tette fel a kérdést a Fidesz, amely szerint ezek az ügyek Karácsony Gergely alkalmatlanságának egyértelmű bizonyítékai.

Fotó: Archív