Gasztronómiai Oscar-díjat nyert egy magyar bonbon Londonban

A gasztronómiai Oscar-díjaként számon tartott Great Taste Awards idei versenyén három aranycsillagot nyert egy magyar csokoládé manufaktúra terméke Londonban. Az újabb elismeréssel 25-re növekedett a szigetszentmiklósi Sweetic Csokoládé Manufaktúra által különböző világversenyeken begyűjtött díjak száma – osztotta meg a Híradó.hu.

A világ elsőrangú gasztronómiai világversenyén a szigetszentmiklósi gyártó bonbonja három kategóriában is világelső lett, amire korábban még nem volt példa.

A pirosgyümölcs-ibolya-pisztácia pralinét Zala Judit csokoládémester egy gyümölcsös ízvilágú, venezuelai étcsokoládéburokba álmodta meg.

„Egy álmunk vált valóra ezzel a díjjal. Az elmúlt öt évben, három különféle világversenyről összesen 23 díjjal tértünk haza, de soha nem sikerült még a dobogó felső fokára állni” – mondta Zala Judit, chocolatier, aki hozzátette: a bírák nagyra értékelték a komplex praliné minden elemét, és külön elbűvölték őket a kiegyensúlyozott ízrétegek.

Gasztronómiai Oscar-díjat nyert egy magyar bonbon Londonban 1

Az ítészek így jellemezték a bonbont: “Csodaszépen díszített, fénylő üveggolyó… leheletvékony étcsokoládé burokban a piros gyümölcsök harmóniáját egy igazán tökéletes fényűző színű és állagú zselébe rejtették, melynek egy bársonyos, ibolyás lecsengése után máris ott a tökéletes minőségű, krémes, meleg, diós, fás pisztácia töltelék. Mindezt nagyon szépen kiegyensúlyozza a kiváló minőségű, tökéletesen vékony étcsokoládé burok, mely egyáltalán nem kesernyés.”

A világ legnagyobbnak és legszigorúbbnak tartott ételkóstoló megmérettetésének szakmai zsűrije a gasztronómia területén jeleskedő 400 független szakértőből: neves gasztrokritikusokból, Michelin csillaggal kitüntetett szakácsokból, patinás áruházak beszerzési igazgatóiból áll össze, akik mintegy 12 772 termékmintát kóstoltak meg február-július között.

Forrás: hirado.hu