Támad a parlagfű – védekezzünk!

Nemcsak Vásárhely belvárosában, de a külterületeken is gondot okoznak a gazos területek. Benkő Zsolt önkormányzati képviselő a Rádió 7-nek elmondta, hogy a Makói országút közelében, a vásárhelyi önkormányzat földjén az elmúlt években két és fél hektáros területen zöldségtermesztés folyt, növényeket a közétkeztetésben hasznosítottak, ám most ez a terület jelenleg teljesen gazdátlan, embermagasságú gaz éktelenkedik rajta.

Hozzátette, szintén gazos az Erzsébeti út és Makói út kereszteződésében lévő háromszög alakú földterület, amelynek szintén a vásárhelyi önkormányzat a gazdája, de ott is több mint egyméteres fenyércirok meredezik az ég felé.

Benkő Zsolt hangsúlyozta, a jelenség egészségügyi és mezőgazdasági szempontból is aggályos, hiszen az önkormányzatnak, mint tulajdonosnak kötelessége lenne a gaz, illetve a parlagfű irtása.

A képviselő erről részletesen így beszélt: „Ez több szempontból is aggályos. Például egészségügyileg, akik különböző felső légúti allergiás betegségekben szenvednek, méltán várhatják el egy önkormányzattól, hogy megfelelően gondozza ezeket a területeket, hogy az ő allergiájuk ne legyen olyan erős. Emellett azért is aggályos, mert egy ilyen mértékben elgazosodott terület lefertőzi a többi környező földterületet is.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Illusztráció