Olvasói levél: A csend csődje

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet küldte szerkesztőségünknek, amit változtatás nélkül közlünk.

„Ki a szemét Hódmezővásárhelyen?

A hazugsággal leginkább az a baj, hogy az ember elfelejti azt, amit az előző nap hazudott és másnap nem ugyanazt a hazugságot állítja. Ez mindenkinél komoly probléma, de annál hangsúlyosan az, aki rutinszerűen űzi. A hódmezővásárhelyi szemétügynek azonban nem ez a legnagyobb kérdése, hanem egészen más.

Elsősorban szögezzük le, hogy Márki-Zay Péter egy július 24-i lakossági fórumon azt mondta, hogy az ügyről csak annak aznapi kipattanásakor szerzett tudomást. Egy egész nap sem telt el, már posztolt egy e-mailt, ami azt igazolja, hogy a hulladéklerakó tényleg MÁRCIUSBAN tájékoztatta a polgármesteri hivatalt. (Hozzáteszem: a Márki-Zay által közzétett, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatala által kiállított dokumentum messze nem adott engedélyt a konkrét ügyben a cégnek, mert nem is adhatott, hiszen nem hatásköre. Ez a levél gyakorlatilag egy működési engedéllyel egyenértékű.)

Két eset lehetséges: Márki-Zay Péter hazudott és hónapok óta tud mindent. A másik pedig az, hogy alkalmatlanok veszik körül, akik meg sem nézik a hivatalos levelezőrendszert. Ez azonban nem menti fel a hivatal irányítóit, magyarul a polgármestert és a jegyzőt a felelősség alól. Ha egy ilyen fontos, évi 12 ezer tonna hulladék lerakásáról szóló levelet sem néznek meg, akkor miben reménykedjen egy átlagpolgár a magas fű miatt panaszkodó beadványa kapcsán?

És még csak nem is ez a legnagyobb baj. Mit is mondott a polgármester? Azt, hogy az egészet a fideszes kormányhivatal engedélyezte a fideszes HVSZ Zrt. közreműködésével. Tehát ez szerinte egy fideszes mutyi.

Itt van a lényeg. Márki-Zay Péter március óta ismert egy szerinte „fideszes mutyit”, melynek keretében évi 12 ezer tonna külföldi hulladékot rakhatnak le annak a városnak a határában, melynek ő az ellenzéki polgármestere.

Miért nem hozta nyilvánosságra MÁRCIUSBAN ezt?

Kelemen V. László”