Átadták az első búzaszemeket, dübörög a Magyarok Kenyere Program a megyében 5

Július 24-én, azaz ma hét helyszínen folyik Csongrád megyében a Magyarok Kenyere Program jótékonysági adománygyűjtő akciója.

Mint, ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, idén immár kilencedik alkalommal kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete és egyúttal immár a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége által a Magyarok Kenyere Program jótékony adománygyűjtésére.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke, Szél István és Kispál Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Csongrád megyei elnöke, a hódmezővásárhelyi gyűjtőponton, azaz Kispál Ferenc telephelyén ma reggel átvették az első búzaszemeket.

Átadták az első búzaszemeket, dübörög a Magyarok Kenyere Program a megyében 3

A július közepén kezdetét vevő és egészen augusztus közepéig tartó gyűjtés célja nem más, mint, hogy minél több, határon innen s túli rászoruló gyermek jusson őszre különböző civil szervezetek által olyan élelemhez, amelynek alapja a jó magyar liszt – emelték ki az elnökök.

Ezen a napon 8:00 és 12:00 óra között Kispál Ferenc telephelyén kívül még hat helyszínen adhatják le betakarított terményeiket a jólelkű gazdák, a nyolcadik helyszín a megyében, – ahol hétfőn lesz lehetőség minderre – Szőreg lesz.

A program kezdeményezői elmondták, hogy igen nagy öröm a számukra, hogy nem csak a gazdák, hanem a gazdasszonyok is egyaránt szeretettel ajánlják fel a learatott búzaszemeket.

Átadták az első búzaszemeket, dübörög a Magyarok Kenyere Program a megyében 4

A Kárpát-medence egészét lefedő program egy erős, jólelkű kezdeményezés, amely Kispál Ferenc és Szél István reményei szerint sok Csongrád megyei gazda lelkét megmozgatja majd az adományozásra, amely az összetartozás jelenségével bír.

A megyében összegyűjtött búza útja ezt követően elsőként egy malom felé veszi az irányt, ahol megőrlésre kerül, majd pedig ünnepélyes keretek között átadják azoknak az adott segélyszervezeteknek, akik eljuttatják a lisztet a rászoruló gyermekek családjaihoz.

A 24 éves, kéktói Kucsera Zsófia, fiatal gazdász családjával együtt immár évek óta alapelemét képezik felajánlott terményükkel a programnak. Az idei évben négy zsákot adott le a vásárhelyi gyűjtőponton, amely nagyjából 210 kilogramm lisztnek felel meg.

Átadták az első búzaszemeket, dübörög a Magyarok Kenyere Program a megyében 2

Gyűjtőpontok-Magyarok Kenyere Program-15 millió búzaszem

Átadták az első búzaszemeket, dübörög a Magyarok Kenyere Program a megyében