Kezdetét vette a Magyarok Kenyere programra való gyűjtés

Idén kilencedik alkalommal kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete és egyúttal immár a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége által a Magyarok Kenyere program jótékony adománygyűjtésére.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke, Szél István ma tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy július közepén kezdetét vette a Magyarok Kenyere, avagy a 15 millió búzaszem címszó alatt futó kezdeményezés. Vagyis, 2019-ben is várják a Csongrád megyei gazdák jótékony célra fordítandó felajánlásait.

Az augusztus közepéig tartó gyűjtés célja nem más, mint, hogy minél több, határon innen s túli rászoruló gyermek jusson őszre különböző civil szervezetek által olyan élelemhez, amelynek alapja a jó magyar liszt.

Csongrád megyében szerdán, azaz július 24-én, nyolc ponton adhatják le a gazdák betakarított terményeiket, ahol a lényeg a minőségen és nem pedig a mennyiségen van, hangsúlyozta Szél István.

Gyűjtőpontok-Magyarok Kenyere Program-15 millió búzaszem

Kezdetét vette a Magyarok Kenyere programra való gyűjtés 1

A tavalyi évben 5019 gazda adakozott, Csongrád megyében ebből 263-at számoltunk, összesen 9000 kg lisztet tudtak jótékony célra fordítani, ez közel 80 ezer gyermekhez jutott el, amiből 4000 kg a megyében maradt, a többi pedig a Kárpát-medence területein oszlott szét.

Az idei évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnökének elmondása szerint a cél nem más, mint 400 gazda megmozgatása. Hangsúlyozta, hogy ez a program a kamara első és eddigi egyetlen olyan programja, amely rövid időn belül csodálatosan kinőtte magát.

Így aztán Szél István kéri, és reméli, hogy minden gazdatársa, aki csak teheti hozzájárul betakarított terményeinek egy bizonyos részével ehhez a már közel egy évtizede virágzó, jótékonysági kezdeményezéshez, amely remek társadalmi és közösségépítő jelleggel bír.