Óvodások körében népszerűsítették az egészséges életmódot Sóshalmon

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2017-ben indított, Itthonról otthonra elnevezésű egészségvédelmi és mezőgazdasági ismereteket terjesztő programja pénteken Sóshalomra látogatott.

Az általános és középiskolásoknak szánt, országos lefedettségű programsorozat vezetője, Süle Katalin osztotta meg lapunkkal a program legfontosabb tudnivalóit.

„A programsorozat célja nem más, mint egy-egy előadás keretén belül megosztani a magyar fiatalokkal, hogy a már meglévő ismereteiken felül mit érdemes még tudni az egészséges életmódról és a mezőgazdaságról. A csaknem hét különböző tantárgyat érintő, tematikus előadások alapját és felépítését az elmúlt két tanévben mindvégig szakértők segítették. A program sikerére alapozván döntöttünk úgy, hogy a nyári szünetet is felhasználjuk az információk és a tudás átadására, tesszük mindezt méghozzá az óvodások körében. Ezen apropó kapcsán látogattunk el ma Sóshalomra”

– számolt be a Süle Katalin, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője.

Óvodás körben népszerűsítette az egészséges életmódot a NAK Sóshalmon 1

Aki ismertette velünk, hogy az óvodások számára a beszélgetésre és gyakorlati példákra épülő program mindig egy adott terepen történik, ugyanis gyakorlott anyukaként jól tudja, számukra mindezt csak és kizárólag játékos formában érdemes előadni.

Óvodás körben népszerűsítette az egészséges életmódot a NAK Sóshalmon 7

Így aztán többek között pékségek, sajtüzemek, szántóföldek és nem utolsósorban a legkülönbözőbb kertészetek adtak ez idáig otthont mindennek. Ma sem volt ez másként.

„Nem titkolt célunk, hogy ezen beszélgetések során olyan információkhoz juttassuk el a gyermekek által a szülőket is, amelyek a későbbiekben a magyar élelmiszerek fogyasztásra ösztönzik majd őket. Ugyanis ezen a téren rendkívül komolyak a hiányosságok hazánkban. Pont úgy, mint sajnos az egészséges ételek, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás terén is”

– fejtette ki a Süle Katalin.

Elárulta, egyes megfigyelések erősen azt bizonyítják, hogy a szokások határozzák meg a magyar emberek táplálkozását. Ez az, amin ők az Itthonról otthonra programmal változtatni igyekeznek.

Óvodás körben népszerűsítette az egészséges életmódot a NAK Sóshalmon 2

Paplukács Dóra, a Sóshalom Kincsei Kertészet nevet viselő vállalkozás vezetője adott otthont a mai eseménynek. Elmondta, végtelenül megtisztelő volt a számára, hogy a NAK munkatársai az ő tevékenysége által kívánták a program célját megvalósítani a székkutasi óvodások körében.

Óvodás körben népszerűsítette az egészséges életmódot a NAK Sóshalmon 3

Az eseményt Székkutas polgármestere, a Csongrád Megyei Agrárkamara elnöke, Szél István nyitotta meg, minek után Süle Katalin interaktív beszélgetést alakított ki a gyermekekkel, ezt követően pedig a fiatalok olyan, finomabbnál finomabb nyalánkságokat fogyaszthattak, mint a palacsinta vagy a túrós lepény.

Óvodás körben népszerűsítette az egészséges életmódot a NAK Sóshalmon 4

Óvodás körben népszerűsítette az egészséges életmódot a NAK Sóshalmon 5

Óvodás körben népszerűsítette az egészséges életmódot a NAK Sóshalmon 6