Kósa: a balkáni útvonalon jelenleg is 70 ezer migráns van

Beszédet mondott Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Strasbourgban. Itt az illegális bevándorlás elleni fellépésről beszélt – számolt be az Origo.

Beszédében Hidvéghi Balázs azt mondta, hogy nem kérdés, hogy a bajba jutottakon segíteni kell. A kérdés az, hogy hogyan és hol?

A problémát a gyökerénél kell kezelni. Az idő bebizonyította, hogy radikálisan kevesebb bevándorló vész oda a tengereken, amióta szigorúbb ott a határvédelem – mondta.

A tömeges haláleseteket az okozza, ha Európa hagyja, hogy az embercsempészek és tisztázatlan hátterű NGO-hajók zavartalanul működjenek a tengeren.

Az a helyes, humanitárius támogatás, ha világossá tesszük, hogy az illegális határátlépés nem járható út.

Hidvéghi Balázs azt is mondta, hogy ha Európa nem védi meg magát, akkor nagyon rövid időn belül olyan népesedési, biztonsági és kulturális változások következnek be, amelyek az európai civilizáció és az Európai Unió végét jelenthetik, mert senki nem fogja tudni kontrollálni.

Az új Európai Parlament felelőssége is óriási ebben – jegyezte meg Hidvéghi Balázs.

Az Európai Parlament és az uniós vezetés számára is tegyük világossá: az Európai Unió külső, szárazföldi és tengeri határait meg kell védeni!

Az embercsempészethez asszisztáló NGO-hajók működését meg kell akadályozni!

Meg kell különböztetni a gazdasági bevándorlókat a valódi menekültektől, és a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt idehozni – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője.

A határvédelem nem csak Európát védi, hanem emberéleteket is ment.

Ha végre világossá tesszük, hogy nincs értelme életvesztő csónakokkal elindulni Afrikából, akkor senki nem fog a tengerbe veszni.

Európa a mostani új vezetéssel lehetőséget kapott, hogy végre cselekedjen, józanul, valóban emberbaráti módon életeket mentsen, és egyúttal megvédje az európai emberek érdekeit is – zárta felszólalását Hidvéghi Balázs.

Forrás: origo.hu
Fotó: Illusztráció