Kétszázezer forinttal segítették a vásárhelyi kormánytisztviselő örökbefogadását 2

Ma Rádi Nórát, a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal munkatársát kislánya örökbefogadása alkalmából Juhász Tünde kormánymegbízott és Végh Ibolya, a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetője köszöntötte.

Július elseje óta kettőszázezer forint vissza nem térítendő családalapítási támogatással segíti a kormány a gyermek születésekor a kormánytisztviselőket. Nem volt ez másként Rádi Nóra esetében sem. Habár Nóránál a fennálló helyzet halmozottan különleges, Juhász Tünde kormánymegbízott szerint mégis igen is példaértékű és jutalomban részesítendő.

A Vásárhelyen dolgozó anyukát, aki áprilisban fogadta örökbe hamarosan három éves születésnapját ünneplő kislányát, Juhász Tünde és Végh Ibolya ajándékozták meg.

Kétszázezer forinttal segítették a vásárhelyi kormánytisztviselő örökbefogadását

Mint azt az anyukától megtudtuk, helyzete elsősorban azért különleges, mert ő maga is örökbefogadottként nevelkedett, másodsorban pedig azért, mert egyedülálló. Az viszont sosem volt kérdés a számára, hogy amennyiben természetes úton nem sikerül gyermeket vállalnia, akkor kortól, nemtől és származástól függetlenül fogad majd örökbe egy csodát. Mert hiszen minden gyermek egy csoda.

Három évnyi várakozás után aztán Réka örökbefogadása az ország másik végéből mindössze egy hét alatt lezajlott. Nóra elárulta, hogy egyetlen félelme, amely a gyermek részéről való szeretetnek a kérdése vagy esetlegesen annak a hiánya volt, egy pillanat alatt elillant akkor, amikor a megismerkedésüktől számított első percben Réka anyának kezdte szólítani.

Kétszázezer forinttal segítették a vásárhelyi kormánytisztviselő örökbefogadását 2

A hölgyek mindennapjai immár három hónapja jól látható, és már-már tapintható módon szeretetteliek és teljesek.

Kétszázezer forinttal segítették a vásárhelyi kormánytisztviselő örökbefogadását 1

Jelenleg a legfontosabb a számukra az élményszerzés.

Mint, ahogyan azt korábban megírtuk, a támogatásra azok a kormánytisztviselők jogosultak, akinek gyermeke születik, vagy gyermeket legfeljebb 6 hónapos korában jogerősen örökbefogadott, és a gyermek eltartásáról saját háztartásában gondoskodik, ideértve azt az esetet is, ha a gyermek betegségének gyógyítása miatt átmenetileg egészségügyi intézményben tartózkodik. A támogatás a kormánytisztviselőt minden született és örökbefogadott gyermek után külön-külön megilleti, illetve ha a kormánytisztviselők egy párt alkotnak, akkor 200-200 ezer forintot kapnak.

Kétszázezer forinttal segítették a vásárhelyi kormánytisztviselő örökbefogadását 3

Fotó: Szilágyi Gergely