Helyszíni felvételek a baloldal szerint nem létező agresszív migránskaraván balhéjáról

Rostock polgármestere szerint ezer, kétezer, de akár tíz vagy húszezer migráns befogadása bármelyik német városnak bármikor menne, igaz, gazdasági problémákat azért okozhatna – olvasható a 888.hu-n.

Roland Methling hosszabb ideje tölti be Rostock főpolgármesteri címét. Bár tisztségét pártnélküli politikusként nyerte el, érdemes megemlíteni, hogy 1989-ig az NDK kommunista pártjának, az SED-nek volt a tagja. A Junge Freiheit szúrta ki, hogy hétvégén milyen érdekes interjút adott Methling a Welt am Sonntag című hetilapnak.

Előbb arról beszél, hogy el kell fogadtatnia Németország valamilyen megoldást arra, hogy Európában szétosszák a menedékkérőket, azaz tulajdonképpen a migránskvótákat akarná bevezetni.

Európa csődje, hogy a fejlett országok nem tudnak egyetérteni humanitárius kérdésekben – mondta, ám a legmeglepőbb kijelentés ezután jött: bármelyik város, például Rostock, bármikor be tud fogadni ezer, kétezer, de akár tíz vagy húszezer embert is. Ez persze kiadásokkal járna, lehet, hogy egy iskola vagy egy út emiatt később épülne meg.

Németországban kétezer településnek van városi rangja, ez azt jelenti, hogy Rostock polgármestere szerint kétmillió és 40 millió között van a migránsok száma, amennyit Németország be tudna fogadni.

Az interjúban egyébként még arról is esik szó, hogy Methling szerint a német társadalomnak érzékenyebbnek kellene lennie a menekültkérdésben.

Forrás: 888.hu
Fotó: Illusztráció