Megint rongáltak a Damjanich utcai játszótéren – adományt kapott a Tiszta Szívvel a felújításra 8

Hatszámjegyű összeget adományozott a vásárhelyi Komplex Dance Stúdió a Tiszta Szívvel Egyesületnek, ami a Damjanich utcai játszótér helyreállítására fordítja a pénzt. Vannak ugyanis, akik szánt szándékkal tönkreteszik a kisgyermekek játékait a közterületeken.

A felajánlás átadásán Preczerné Kobelák Szilvia, a Komplex Dance Stúdió vezetője elmondta, június végén tartották meg a hagyományos tanévzáró gálaműsorukat, aminek a bevételének egy részét bocsájtják a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány rendelkezésére.

Megint rongáltak a Damjanich utcai játszótéren – adományt kapott a Tiszta Szívvel a felújításra 2

– A civil szervezettel az együttműködés az indulásunk óta töretlen, és azért támogatjuk őket minden évben, mert ők is a gyermekekért dolgoznak, valamint úgy gondoljuk, együtt sok örömet tudunk szerezni a kicsiknek – tette hozzá Preczerné Kobelák Szilvia.

Megint rongáltak a Damjanich utcai játszótéren – adományt kapott a Tiszta Szívvel a felújításra

Az egyesület ez alkalommal a pénzt a Damjanich utcai játszótér felújítására költi, ugyanis újabb rongálások történtek a területen az elmúlt időszakban. Vandálok többek között szétverték a labirintust, illetve még tavasszal a homokozó feletti nap elleni védőponyvát is ellopták. Utóbbi ügyben a rendőrségen feljelentést tettek, azonban még nincs előrelépés az ügyben.

Megint rongáltak a Damjanich utcai játszótéren – adományt kapott a Tiszta Szívvel a felújításra 6

– Olyan, mintha egy lyukas vödörbe öntenénk a vizet. Minden évben végzünk itt korszerűsítéseket és helyezünk el eszközöket, azonban vannak, akik szánt szándékkal mindig tönkreteszik azokat – mondta Lázárné Megyeri Zita. A Tiszta Szívvel elnöke felhívta a figyelmet: azok, akik a barbár munkát elvégzik, gondolkozzanak el azon, hogy gyermekek fellépéséből származó összegből felújított játszótereket vernek szét egy-egy este, vagy átmulatott éjszaka alkalmával.

Megint rongáltak a Damjanich utcai játszótéren – adományt kapott a Tiszta Szívvel a felújításra 3

Nincs más hátra: a helyreállítás után reméljük, hogy nem kerül sor ismét rongálásra a játszótéren.

Megint rongáltak a Damjanich utcai játszótéren – adományt kapott a Tiszta Szívvel a felújításra 4