Nem nyújtott segítséget az utasnak – vádemelés a buszvezető ellen

A Szentesi Járási Ügyészség bíróság elé állította azt a huszonkilenc éves férfit, aki júniusban lopott a látássérült ismerősétől.

A vád szerint az elkövető májusban beköltözött egy Szentes melletti községben lévő ingatlanba, majd megismerkedett a közeli házban élőkkel, köztük a látássérült sértettel. Tőlük többször kölcsönkért, illetve járt náluk. A vádlott június 22-én alkoholt fogyasztott és elhatározta, hogy lopni fog az ismerőseitől, mivel tudta, hogy a nem látó sértett egyedül van otthon. A vádlott a kerítésen bemászott az ingatlanba, a lakóházból pedig mobiltelefont, ékszereket, valamint egyéb háztartási, elektronikai dolgokat vett magához, összesen mintegy 85.000,- Ft értékben. A sértett észlelte, hogy ott van a vádlott, azonban hiába szólította, nem válaszolt, ezért értesítette egy családtagját. A családtag hazaérve tetten érte a vádlottat, aki a dolgok egy részével elmenekült. Az elvitt dolgokat utóbb a sértettek visszakapták – tájékoztatott a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádlottat még aznap elfogta a rendőrség, a vádlott az intézkedés során megfenyegette a sértetteket azzal, ha kiszabadul, akkor fizikai erőszakot fog ellenük alkalmazni.

A Makói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat kifosztás bűntette és zaklatás vétsége miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította. A Szentesi Járásbíróság a többszörös visszaeső vádlottat 5 év fegyházbüntetésre, és 7 év közügyektől eltiltásra ítélete. Az ítélet nem jogerős.