Gyors, halk, biztonságos – a tram-trainről beszélgettek a Vásárhelyi Mindennapokban

A villamosvasúttal annyi idő alatt érünk át Vásárhelyről Szeged belvárosába, mintha valaki Szeged külvárosi részeiből szeretne a központjába jutni – hangzott el Havasi Katalin vasárnapi Facebook-beszélgetésében. A Vásárhelyi Mindennapok vendége Mucsi László, Lázár János tram-train tanácsadója volt.

Az új tömegközlekedési eszköz kapcsán Mucsi László elmondta: a tram-train Vásárhelyen 600 volt egyenárammal működik majd, és mivel a síneket gumiágyba helyezik, ezért nem jár nagy zajjal a haladása. Sőt, hogy ne kopjanak a vágányok és a szerelvények kerekei, ezért automata kerékkenő berendezést is alkalmaznak a nyomvonalon.

Reggeli csúcsidőben 10 percenként fog indulni a tram-train, amit mozgássérültek is használhatnak, valamint kerékpárok szállítására is alkalmas lesz. Egy-egy szerelvényt kétszáz fő vehet igénybe.

A gyors és biztonságos villamosvasúttal annyi idő alatt érünk be Vásárhelyről Szeged belvárosába, mintha valaki Szeged túlsó végéről a központba szeretne jutni – állapították meg a beszélgetés során.

A hétvégén lapunk is közölt egy terjedelmes interjút a beruházásról. A cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

A Vásárhelyi Mindennapokat pedig itt tekintheti meg: