Benkő Zsolt: Szikáncsi betegnek segítünk!

Óriási előrelépésnek és eredménynek tartja a Hódmezővásárhely és Szeged között épülő Tram-Traint Benkő Zsolt. A fideszes önkormányzati képviselő szerint az elővárosi vasút előnye az lesz, hogy szinte háztól házig viszi majd az utasokat: például az ő gyermekei is könnyebben járhatnak majd felsőoktatási intézménybe a megyeszékhelyre.

– Amikor arról beszélünk, hogy egy városnak mi a fejlesztés és mi az innováció, akkor az nem a már meglévő utcák leaszfaltozását jelenti. A Tram-Train egy teljesen új közlekedési formát hoz Vásárhelyre, amit eddig nem tapasztalhattunk még. Óriási előrelépésként és eredményként tekintek rá – mondta el lapunknak Benkő Zsolt, amikor arról kérdeztük, mi a véleménye a beruházásról.

Hozzátette, a villamosvasút nemcsak Vásárhely és Szeged között, hanem a városon belül is fontos tömegközlekedési eszköz lesz, amit a vásárhelyiek napi szinten használhatnak majd.

Felszabadulás az Ady Endre és a Tóalj utcán, lezárás az Andrássyn 10

– Amikor az én gyermekeim olyan korúak lesznek, hogy felsőoktatási intézménybe járhatnak, akkor már működni fog a Tram-Train. Tehát ha úgy döntenek, hogy a megyeszékhelyen tanulnak, akkor ők is könnyebben és zárt pályán, biztonságosabb körülmények között juthatnak át oda – folytatta a képviselő.

A hőségben sem áll le a tram-train építése Vásárhelyen (fotók) 1

A politikus szerint azonban vannak olyan emberek, akiket nem érdekelnek a fejlesztések, és úgy vannak vele, hogy „jó így, ahogy most van”. – Ha a történelem során mindig így gondolkodtunk volna, akkor annak idején miért épültek óvodák, iskolák, hivatalok? – tette fel a kérdést a politikus.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x] 1

A Tram-Train vásárhelyi 3,3 kilométeres nyomvonala a tervek szerint nagyrészt elkészül az év végére, a befejező útépítési és a vasúti biztosítóberendezési munkák várhatóak 2020-ban. Továbbá jövőre a két város közötti nagyvasút munkálataival is végezhetnek a szakemberek, a próbaüzemeket és hatósági engedélyeztetéseket követően pedig az első szerelvényen tervezetten 2021 őszén utazhatunk majd.

Cseri Tamás: ha megépül a Tram-Train, Vásárhely és Szeged között végre nem lesz távolság [x]