Márki-Zay

Már a saját unokatestvére, Hadházy Ákos is otthagyta azt a mozgalmat, amit a vásárhelyi polgármesterrel együtt hoztak létre – hangzott el a Rádió 7 szombat délelőtti Heti megfejtésében. A műsor vendégei szerint végzetes lenne, ha Márki-Zay Pétert újra városvezetővé választanák, mivel a politikai kalandozása szinte „megfojtja” a települést.

A Rádió 7 műsorában annak kapcsán merült fel a vásárhelyi polgármester neve, hogy nemrégiben megjelent a hír: nemzetközi körözést adatna ki Orbán Viktor miniszterelnök ellen.

– A Mindenki Magyarországa Mozgalom kifulladóban van, ezért egyre öblösebb megszólalásai lesznek Márki-Zaynak. Jól látszik, hogy a városvezetőt már a saját pereputtya sem veszi komolyan, mivel már az unokatestvére, Hadházy Ákos is otthagyta azt a politikai csoportot, amit együtt hoztak létre – jelentette ki Gajdics Ottó.

A médiaszakember hozzátette, a mozgalom sem funkcionálisan, sem formálisan nem működik, valamint a felmérések alapján Márki-Zay már polgármesterként is megbukott. Ezért egyre merészebb mondatokkal áll majd elő, hogy felhívja magára a figyelmet.

Bayer Zsolt publicista szerint már csak az a kérdés, hogy Hadházy Ákos mennyi titkos hangfelvétellel távozott a Mindenki Magyarországából, és mikor hozza nyilvánosságra azokat, míg Gajdics Ottó úgy véli, még egyszer nem fordulhat elő, hogy Márki-Zay Pétert megválasszák a vásárhelyiek.

– Ez végzetes lenne a városnak, ahol minden megállt, megtorpant és elindult az enyészet felé. Hatalmas fejlődés előtt áll a térség, ezért a polgármester politikai kalandozásai nem „fojthatják meg” a várost – hangzott el a műsorban.

Szó esett még arról is, hogy a héten kihívója akadt Márki-Zay Péternek Grezsa István személyében, aki felszámolná a megosztottságot, és arra törekedne, hogy újra jó irányba haladjon a település.

A Heti megfejtést a Rádió 7 szerda este 8 órától ismétli meg. A legközelebbi adást pedig augusztus 26-án hallhatják a vásárhelyiek, addig ugyanis nyári szünetet tart a műsor.