Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter

Ez azért kemény és jelzésértékű: a vásárhelyi polgármester unokatestvére még Rónai Egon azon kérdésére sem válaszolt igennel, hogy egyáltalán működő, létező mozgalom-e a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom!

„A mozgalom maga működik, létező mozgalom ez?”

– ezt a sokatmondó kérdést Rónai Egon tette föl Hadházy Ákosnak az ATV Egyenes beszéd csütörtöki adásában (az alábbi ATV-videón 8:43-tól). A független országgyűlési képviselőt annak kapcsán faggatta a műsorvezető, hogy múlt héten másodmagával távozott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökségéből, és már az ellenzéki média is arról ír, hogy súlyos politikai válságba került Márki-Zay formációja.

Megdöbbentő, de igaz: Rónai eldöntendő, egyszerűnek tűnő kérdésére Hadházy nem válaszolt igennel!

„Azt tudom elmondani, hogy ebben a formában a céljait…, tehát nem hiszem, hogy jelen pillanatban ennek a mozgalomnak elég jó esélye lenne rá, hogy a céljait eléri, ennél többet én nem szeretnék erről beszélni…”

– préselte ki magából a vásárhelyi polgármester láthatóan zavarban lévő unokatestvére, hozzátéve: a tagoknak részletesen ismertette távozása okait.

Hadházy Ákos ezzel ismételten durván beárazta Márki-Zay Péter politikai formációját, törekvéseit és álmodozásait.

A műsorvezető ezek után még azt a kérdést is feltette a széthullóban lévő MMM-ről:

„Mi volt [egyáltalán] a célja?”

Erre Hadházy elismerte,

„az önkormányzati választásokon az együttműködés a pártok között, de ehhez nem kell a mozgalom. Nyilvánvalóan le kell váltani a kormányt, és be kell hozni új embereket […], én nagyon szeretném, ha nagyon sok új ember jelenne meg a magyar politikában, ez kell, ezt látjuk, hogy erre igény van. Erre most jelen pillanatban nem biztos, hogy ez a mozgalom a leginkább alkalmas”.

Mindezek alapján joggal jelenthető ki, világossá vált, hogy már saját unokatestvére sem hisz Márki-Zayban. A független országgyűlési képviselő sokadik alkalommal erősíti meg, hogy az MMM nem alkalmas céljainak megvalósítására.

Rónai kérdésére ugyanakkor sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy azért hagyta volna ott Márki-Zay elnökségét, mert az MMM operatív igazgatójától nem kapott meg bizonyos adatokat. Emlékezetes, korábban az ellenzéki sajtóban az jelent meg, a vezetőség tagjai azon háborognak, hogy az MMM gazdálkodása, pénzügyei átláthatatlanok, nem engedik őket hozzáférni a mozgalom bankszámlakivonatához.

A napokban ennek kapcsán megírtuk: a makói médiának nyilatkozva Hadházy ugyancsak látványosan kikerülte a választ, átláthatatlannak tartja-e a Márki-Zay-mozgalom pénzügyeit. „Ebben az MMM tisztségviselőit kellene megkérdezni, én nem vagyok az” – fogalmazott sokatmondóan a politikus, aki egy héttel ezelőtt még alelnöke, azaz vezető tisztségviselője volt az MMM-nek…

Az alábbi videón 07:20-tól 09:41-ig tart az MMM-ről szóló rész, melyet cikkünkben tárgyaltunk.