Mozgás Éjszakája Hódmezővásárhelyen!

Ötödik alkalommal rendezi meg a Mozgás Éjszakáját az EVP Egészségfejlesztési Iroda a Hódmezővásárhelyi Megyei Jogú Város Diáksport Egyesülettel együttműködésben Hódmezővásárhelyen és a környező településeken. Július 12-én, pénteken 19.00 óra és éjfél között ismét közös éjszakai sportolásra invitálják a lakosságot a helyi sportegyesületekkel és civil szervezetekkel partnerségben.

Az EVP Egészségfejlesztési Iroda célja a kezdetek óta változatlan: a Mozgás Éjszakáján minél több helyi lakos, minél többféle mozgásformát próbálhasson ki és ismerhessen meg. A rendezvény népszerűsége évek óta töretlen, amely a résztvevő egyesületek és az érdeklődők számában is megmutatkozik. Csak tavaly a Hódmezővásárhelyi és Makói Járásban összesen 28 sportklub illetve egyéni tréner közel 50 mozgásformát kínált. A lehetőséggel több mint 1700-an éltek.

Hódmezővásárhelyen 19.00-kor, a Kossuth téren kezdődik a Mozgás Éjszakája. Az egybegyűlteket Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP programigazgatója köszönti és ismerteti az este menetét. Majd a szót tőle Hajdu Gergő veszi át, akit az emberi mozgás szakértőjeként tartanak számon. Tanulmányait a Semmelweis Egyetemen folytatta, a Spinning Program pedig olyannyira a szíve csücske, hogy diplomamunkáját is ennek a terhelésélettani vizsgálatából írta. A mozgásforma hazai szaktekintélye úgy tartja, hogy a tekerés nemcsak hatékony edzés, de igazi közösségi élmény is. Abban hisz, hogy a mozgás, a sport ideális esetben nem letudni való kötelesség, hanem élmény és motiváló időtöltés. Ezt az érdeklődők a saját bőrükön is megtapasztalhatják, hiszen az idei Mozgás Éjszakája kiemelt eseménye a spinning-maraton. A Kossuth téren összesen 50 kerékpárt állítanak fel, amelyekre előzetes regisztrációt követően 19.00 és 23.00 óra között lehet felpattanni és kipróbálni a spinning életérzést. Az érdeklődők szakavatott edzők instrukcióit követhetik. A sort Bese Kata vásárhelyi tréner kezdi, majd őt minden órában más mozgásoktató váltja. Ami közös bennük, hogy valamennyien a spinning kiválóságai.

Ezzel párhuzamosan közel 25 sportklub és egyéni tréner sorakozik fel a Hódmezővásárhelyi Járásban, hiszen az idei Mozgás Éjszakájához Mártély, Mindszent és Székkutas is csatlakozik.

Az érdeklődők mintegy 40 –féle mozgással ismerkedhetnek meg alaposabban ezen az éjszakán. Többek között lesz piloxing, M.A.X., zumba, bungee fitt, cross training, TRX, NMPT gerinctorna, úszás, step aerobik, fallabda, nordic walking, Ji Jitsu, trambulinos edzés, kb táncok (mazsorett, salsa, bachata, klasszikus balett) Nippen Zengo, saját testsúlyos funkcionális edzés, Fat Burning, légtorna, pole fitness, sportlövészet, tájfutás, aikodo, Wing Tsun, pilates, jóga, Boot Camp edzés, ZONA edzés.

Hódmezővásárhelyen a Mozgás Éjszakája 12 helyszínen valósul meg. A Kossuth tér mellett lehet még sportolni a BFMK-ban és előtt, a Vívócentrumban, a Hódtói Sport-és Szabadidőközpontban, a Sportuszodában, a Népkertben, a Kriko-Gym-ben, a Petőfi u.6., a Mária Valéria u.1. alatt, valamint a Serháztéri Mozgás Központban és az Európa Parkban is.

Tavaly már elérhető volt és közkívánatra az idei Mozgás Éjszakáján is lesz egy InBody gép, amely segítségével testösszetétel analízist készítenek az EVP Egészségfejlesztési Iroda munkatársai. A szervezők célja az, hogy a résztvevők kedvet kapjanak a rendszeres testmozgáshoz, hiszen az egészséges életmód elengedhetetlen feltétele.

Az élmények mellett ajándékot is kapnak majd a résztvevők, egy Mozgás Éjszakája felirattal ellátott hátizsáknak örülhetnek. A rendezvények ingyenesen látogathatók, a spinning-maratonra regisztrálni kell a www.evp.hu honlapon, de ha lesznek szabad kerékpárok, akkor a helyszínen is be lehet szállni a tekerésbe.

Az EVP Facebook oldalán minden programot bemutatnak – osztotta meg lapunkkal sajtóközleményét az Egészségfejlesztési Iroda.