Minden józan gondolkodású vásárhelyire számít Grezsa István

A sehová nem vezető, terméketlen viták nem viszik előre Hódmezővásárhely fejlődését – vallja Grezsa István, aki ma a Rádió 7 Közös Nevező című műsorának volt a vendége. Az önálló polgármesterjelölt szerint sok pénzt, időt és energiát vesztegetett el a város az elmúlt másfél évben, ezért felhívta a figyelmet: most öt évre döntünk arról, hogy ki vezesse a települést.

– Szerintem nagyon rossz irányba mennek a város dolgai, és ha visszatekintünk az elmúlt másfél évre, akkor ebben mindenki egyetért, függetlenül attól, hogy valaki Márki-Zay Péter támogatója, a Fidesz szimpatizánsa vagy bizonytalan szavazó. Az egymásra mutogatás persze megy, hogy kinek köszönhető mindez – mondta a műsor elején Grezsa István.

Úgy fogalmazott, kompromisszumkeresés nélkül, kirekesztő magatartással sehová nem fog jutni Vásárhely. 

A polgármesterjelölt szerint Hódmezővásárhely nem lehet tovább a sehová nem vezető és terméketlen politikai iszapbirkózás terepe, ahol áthidalhatatlan szakadék tátong a felek között, hanem a békére és a nyugalomra kell helyezni a hangsúlyt. – Ezért kínálok egy harmadik utat, ugyanis bármelyik tábor nyerne, a másik vesztesnek érezné magát. Én újraegyesíteném a települést, ami az elmúlt időszak csatározásai miatt rengeteg pénzt, időt és energiát vesztegetett el. Városépítő programot hirdetek, és mindenki polgármestere szeretnék lenni. Minden józan gondolkodású emberre számítok – fejtette ki.

Az önkormányzati képviselő, miniszteri biztos szerint nagyon meg kell gondolni, hogy ki kire adja a voksát, ugyanis most öt évre döntünk arról, hogy ki vezesse a várost. Ez már csak azért is sorsdöntő, mert úgy látja, a jelenlegi támogató kormányzati közeget és az országos gazdasági növekedést Vásárhely nem használja ki a városvezetés kormányellenes háborúskodásának árnyékában.

Szó esett arról is, hogy természetesen érik támadások azért, mert a héten bejelentette az indulását, azonban elég régóta van ahhoz a közéletben, hogy ezeket kellő méltósággal és derűvel kezelje. – Ez csak megerősít a nyugalomteremtésben – tette hozzá a politikus.

Elmondta, hiába hívja meg úgymond (legalábbis Facebook-bejegyzései szerint…) Márki-Zay Péter a lakossági fórumaira, nem vesz részt azokon, ugyanis ezek szerinte leginkább a sehová sem vezető indulatkeltésről szólnak, arról, hogy minél nagyobb elutasítást próbáljanak meg gerjeszteni valakivel vagy valakikkel szemben. A tartalmas, érdemi vitáktól azonban természetesen nem riad vissza.

Minden józan gondolkodású vásárhelyire számít Grezsa István 1

Kiemelte, amíg Márki-Zay Péter Orbán Viktor, Lázár János és a Fidesz ellen folytatja harcát, valamint Mindenki Magyarországa Mozgalmat alapított, addig ő választási kampányában inkább Mindenki Vásárhelye mozgalomban gondolkodik, ami valóban minden vásárhelyinek szól.

Grezsa István 2009 óta egy politikai pártnak sem tagja. Jobbközép nézeteket vall, és egykor Lázár Jánossal politikai ellenfelek voltak, ami ma már tárgyszerű együttműködéssé, sőt, baráti viszonnyá vált. – Politikai érdekek miatt ezt nem fogom feladni, ugyanakkor szabad és szuverén személyiség vagyok, aki önálló döntéseket hoz – egészítette ki.

A háziorvosként is ismert polgármesterjelölt konzultációt indított annak kapcsán, hogy a város támogassa-e anyagilag és erkölcsileg a kórházat. A kérdéssor a www.grezsa.hu oldalon tölthető ki. Grezsa úgy véli, hiába állami fenntartású az egészségügyi intézmény, mivel abban vásárhelyiek gyógyítanak vásárhelyieket, ezért felelősséggel tartozik érte a település. Emiatt 50 kórtermet hozatna rendbe, korszerűsítene valamint a gyermekosztályt is felújítaná, illetve otthonteremtési támogatással csábítana Vásárhelyre fiatal orvosokat, szakdolgozókat.

A képviselőjelöltekből álló csapata még most formálódik, eddig a családja és a barátai támogatják. Véleménye szerint rendelkezik kellő vezetési tapasztalattal és kapcsolatrendszerrel ahhoz, hogy felelős polgármesterként irányítsa és újra fejlődés pályájára állítsa Vásárhelyt.