Márki-Zay Péter tippet is adott a segítséget kérő néninek: kössön eltartási szerződést

A polgármester fórumán egy néni a háza előtti gaz levágását kérte, mert ő nem tudja. Ígértek neki segítséget, de nem a legtapintatosabb választ kapta – írja a Vásárhely24.

Egy idős hölgy jelentkezett szólásra Márki-Zay Péter polgármester béketelepi fórumán szerdán este. Azt kérte, vágják már le a füvet a háza előtt, mert ő nem tudja, és amikor kérte a hivataltól azt a választ kapta, nincs ember ne is telefonáljon, akkor se fogják levágni, ha akkora lesz a paréj, mint a ház.

Márki-Zay Péter ebben az esetben a segítségre és a gaz levágására ígéretet tett, de hozzátette, az önkormányzat nem tud segíteni, meg kell kérni az unokát, a szomszédot, vagy megfizetni valakit, hogy vágja le. Hozzátette, korábban amikor 800 közmunkás volt, akkor tudott az önkormányzat ilyen esetekben segíteni, de most, amikor 80 van, már leghátulra kerül a sorban az ilyen kérés. (2015-ben 602, 2017-ben már csak 300 közmunkás volt Vásárhelyen)

A néni még elmondta, nyugdíja fele gyógyszerre megy el, unokája nincs, így nem tud megkérni és megfizetni sem senkit. A polgármester az előzőeket megismételve azzal toldotta meg válaszát, van az önkormányzatnál jogi tanácsadás, forduljon oda bizalommal, például azzal, hogyan köthet valakivel eltartási szerződést…

Forrás és fotó: vasarhely24.com